Ik sta op het punt om Google sidewiki te installeren. Wat is sidewiki? Nou wat ik van deze pagina begrijp is het een toevoeging aan de Google toolbar die mensen in staat stelt om bij iedere website reacties achter te laten (artikelen) en de artikelen van anderen bij een pagina te lezen.

sidewiki

Heel eerlijk gezegd vind ik dat vaak nogal irritant. Google is niet de enige die zoiets mogelijk maakt – maar Google is wel degene met de grootste naam en faalt zelden wanneer ze iets uitrollen. Andere soortgelijke diensten waar ik in het verleden weleens gebruik van heb gemaakt heb ik snel weer van mijn computer afgegooid. Maar ik geef toe dat ik wel erg benieuwd ben wat de versie van Google doet en hoe zinvol de informatie is die mensen aan pagina’s gaan toevoegen. Ik hou u op de hoogte van mijn ervaringen!

Het filmpje ziet er in elk geval best spannend uit. Zijn er al mensen die dit gebruiken? Ik hoor het graag!

httpv://www.youtube.com/watch?v=CsjJOsx84MA

0 Shares:
9 comments
 1. Ik wilde SideWiki ook installeren, maar omdat ik niet zit te wachten op de Google Toolbar doe ik het niet. Ik hoef niet al die "extra's", want ik bepaal liever zelf wat ik precies wanneer installeer!

 2. Hmm, eens kijken. Ik vind het vooral teveel gedoe in mijn browser. Als ik niet zo lui was, zou ik mijn bookmarksbar ook wegdoen. Op een 13" macbookje heb je alle schermruimte nodig die je maar hebt, en zo'n Google Toolbar neemt een hoop ruimte in.

  Daarnaast heb ik voor Gmail een kleine notifier icon in de Apple menubar, en url naar GoogleReader is makkelijk genoeg te typen (en via toch die bookmarkbar te klikken).

 3. snap ik. Heb zelf ook een eee pc 10") En daar F11 ik altijd (full screen) – maar de toolbar vind ik zelf toch wel handig. Ook voor pageranks en andere zoekfuncties die erin zitten.

  Maar to each her own. Dat is dan weer het leuke aan je eigen computer: hij is ook echt van jou :)

 4. :-) Da's dan ook weer waar!

  Moet zeggen dat ik nooit echt 'into' pageranks ben gedoken, dus heb ik het niet echt nodig.

 5. Ik ken deze feature nog van Eyebees, we hadden dit op een speciale filmwebsite. Die deed vergelijkbare dingen. Is leuk totdat het druk wordt, dan wordt het een chaos.

 6. Ik heb de toolbar met Sidewiki net geinstalleerd. De voorgangers ken ik niet. De vraag is hoe lang het duurt voor dit aanslaat. Zoals altijd loopt Google op de meute vooruit, ondanks de al bijna 'antieke' voorgangers ten tijde van de internetoerknal. Google heeft tijd en geld genoeg om dit uit te proberen dus doen ze het; geheel volgens het aloude adagium 'because I can'.

  Zoals bij elke ontwikkeling is ook hier al een tegenontwikkeling. Google Sidewikiblockers, Claim your Google Sidewiki; dat soort teksten vond ik net van slimme jongens die dit als dienst aanbieden.

  Ik vind het een leuk maar controversieel ding. Het kan zijn nut hebben. Het zal zeker spam en flame-gevoelig zijn en webcareteams moeten ook met deze feedbackmogelijkheid rekening gaan houden.

  ———————

  Deze dingen verzin ik niet allemaal zelf. Ze zijn te vinden op (mag dit?):
  http://www.techcrunch.com/2009/09/23/google-stepshttp://www.marketersboard.com/google-sidewiki-blohttp://www.marketersboard.com/google-sidewiki-con

 7. Het mag! :)

  Maar helemaal met je eens. Het maakt het eea ook nog eens onoverzichtelijker moet ik zeggen. Maar is ook wel interessant voor webbouwers en tegelijkertijd zitten er risico's aan.

  Ik heb Contentgirls wel "geclaimd" en op de hoofdpagina een stukje toegevoegd. Ik geloof ook dat ik de eerst was op nu.nl – maar heb meteen ook wel het idee dat het in NL nog erg weinig wordt gebruikt.

  Pas wanneer het meer wordt gebruikt wordt duidelijk wat het doet. Tot die tijd is het goed om het alvast mee te nemen in je webcareplannen.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.141 keer gelezen