Sigrid-van-der-Hoeven

Sigrid van der Hoeven is een gepassioneerde internetverslaafde. Ze is als internetconsultant gespecialiseerd in web 2.0 (social media) én ze werkt als docent internetondernemen. Ze geeft workshops, is gastspreker, traint werknemers en ze geeft lezingen. Sigrid kan en doet het allemaal.

Internet en mensen zijn de grote thema’s in mijn leven. Via de hotelschool, een 5-sterrenhotel, een packaging design bureau en een internetbedrijf werd ik ondernemer. Ik ben geen ondernemer met een vastomlijnd ondernemersplan, maar een ondernemer die kijkt wat er op haar pad komt. Aan winstprognoses of benchmarking doe ik niet, want het moet vooral leuk zijn. Zolang ik lekker kan leven, leuke dingen kan doen en interessante projecten kan ontwikkelen ben ik tevreden.

‘Ik volg Contentgirls al vanaf het begin’
Waarom volgt een Web 2.0 vrouw Contentgirls? Social media gaat over interactie tussen bedrijven en klanten. Je ontkomt daarbij niet aan goede content. Bedrijfsprofielen, blogs, webshops en websites moeten aantrekkelijk en consistent zijn. Bedrijven willen niet alleen zoveel mogelijk producten verkopen. Ze bouwen een band met de klant door informatie en kennis te delen. Daarom werk ik vaak samen met tekstschrijvers.

Het nieuwe werken
Dit jaar organiseerde ik een succesvol congres over het nieuwe werken. Ongeveer 250 man kwam erop af en zij wilden alles weten over werk en internet. Het is een mentaliteitskwestie. Benut de tools die dankzij internet zijn ontwikkeld en werk flexibel. Waarom zou je van negen tot vijf werken als je met je hoofd werkt? Werk waar en wanneer het jou uitkomt, dan is het resultaat ernaar. Gelukkig zien steeds meer werkgevers de voordelen in van het nieuwe werken.

Internetondernemen kun je leren
Met veel enthousiasme geef ik sinds een jaar workshops aan de Praktische Opleiding Internetondernemer voor mensen in een uitkeringssituatie. In één jaar leren ze er alles over. De cursisten starten een bedrijf met als doel binnen twee jaar uitkeringsvrij te zijn. Mirella Wouters is de initiatiefneemster van dit mooie project. Ik ben ontzettend blij dat ze mij erbij heeft gevraagd en ik vind het een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de opleiding. Ik krijg veel energie van het opleiden van deze mensen. Je helpt ze naar vrijheid, want een uitkeringssituatie is niet leuk. Neem bijvoorbeeld Iris Wildeboer van PhotoBeats.nl. Deze cursiste volgt de opleiding sinds februari. Ze is nog maar een half jaar bezig en nu al is er veel vraag naar haar product: pakkende films van persoonlijke foto’s voor particulieren en bedrijven. Wil je bijvoorbeeld de bruiloftsfoto’s op een unieke manier aan je vrienden en familie laten zien? PhotoBeats maakt er een bijzondere film van. Het bedrijfsleven kan haar inhuren voor het maken van bedrijfsfilms. Ook die zijn gebaseerd op foto’s. Geweldig toch, dat zij al zo ver is!

De Starters Academie biedt de opleiding ook aan de studenten van het REA College aan. Daarom geef ik hen ook les. Het REA College is een landelijk opleidingsinstituut voor mensen met een handicap. De locatie Ermelo is een blindeninstituut. De studenten zijn blind, slechtziend en/of autistisch. Deze studenten zijn gek op internet. Daarmee kunnen ze goed overweg, want het maakt op het internet niet uit of je een handicap hebt. Daarom leiden we graag mensen met een beperking op tot internetondernemer.

Elke dag is anders
Ik ben het schoolvoorbeeld van het nieuwe werken. Ik doe wat ik leuk vind en daarbij maak ik gebruik van het internet. Voor een groot deel van de dag ben ik baas over mijn eigen agenda en ik werk waar en wanneer ik dat wil. Of ik nu doceer of social media advies geef, ik werk met passie!

Links

Praktische Opleiding Internetondernemer
http://www.van-uitkering-naar-internet-ondernemer.nl/index.php

Photobeats.nl
http://www.photobeats.nl

Starters Academie
http://www.starters-academie.nl/

REA College
http://www.reacollege.nl/HTML/cursist/ermelo.htm

Sigrid van der Hoeven
http://www.sigridvanderhoeven.nl/

NetQuotez
http://www.netquotez.nl/

0 Shares:
4 comments
  1. Jeetje Sigrid, waar haal je de energie vandaan. Ook heel belangrijk trouwens dat je ook weer investeert in de maatschappij. Dat zouden er meer moeten doen.

  2. Niks mis met een échte internetverslaafde! :) Leuk om te lezen dat doen wat je leuk vindt je in je basisbehoeften kan voorzien. Dat soort berichten bieden hoop :)

  3. Wat goed om te lezen. Sigrid is een echte vrije werker (mijn term voor het nieuwe werken :-) Zie http://www.sayebusiness.nl )

    Ik vind het prachtig om te zien hoe zij het vrije werken omarmt heeft en ook ten uitvoer brengt. Vol overgave en enthousiasme maakt ze gebruik van de mogelijkheden die internet biedt. Maar ze gaat een stap verder, ze stimuleert anderen ook om deze mogelijkheden te gebruiken om hun plek in de maatschappij te vinden. En met succes!

    Hulde!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.919 keer gelezen