Op LinkedIn ben ik lid van de groep ‘Women in photography’. De leden hebben een enorm hoog Oprah-publiek-gehalte en de titels van discussies bevatten bijna altijd de woorden ‘great’ en ‘love’. Tot zover mijn vooroordelen over Amerikaanse vrouwen.

Veel van de discussies binnen de groep gaan over het maken en onderhouden van een website. Het blijkt voor de fotografen een onmogelijke uitdaging om een mooie portfolio-site te maken. Mijn standaard-antwoord op deze discussies is dan ook: use WordPress!

WordPress is een ideale tool om je portfolio te ontwikkelen en bij te houden: het is makkelijk op te zetten, heeft veel functionaliteiten en je hoeft geen tijd te steken in een ontwerp, want er zijn honderden kant-en-klare themes te downloaden. Gratis.

SharpfolioDownload
Sharpfolio is een goede theme als je een Fotoblog gaat maken.

5lg

SnapshotDownload
Simpele theme met rating-systeem!

snapshot

MonochromeDownloadDemo
Theme met slideshow op homepage.

monochrome

GraceDownloadDemo
Nog een theme met een slideshow.

grace

Press75DownloadDemo
Een theme waar de foto’s echt centraal staan.
folio-elements-large

Autofocus – DownloadDemo
Een erg origineel ontwerp voor de echte doe-het-zelver. Een probleem: het ontwerp is niet cross browser. Als je handig bent met CSS is daar natuurlijk iets aan te doen.

autofocus-splash

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 5.493 keer gelezen