vergaderenKen je dat? Je bent uitgenodigd voor een vergadering op je werk en wanneer je in de genodigdenlijst kijkt (uit nieuwsgierigheid) blijken nog 20 mensen met jou te zijn uitgenodigd. De uitnodiging bevat geen agenda en het onderwerp van de mail moet alle genodigden er niet alleen van overtuigen om aanwezig te zijn, maar moet hen tijdens de meeting ook allemaal helpen een zinnige bijdrage te leveren. Eenmaal bij de meeting blijkt dat best moeilijk zo zonder richting (=agenda) en wanneer blijkt dat de organisator ook nog een slechte voorzitter is, vraag je je af waarom je de uitnodiging ooit geaccepteerd hebt.

Ik heb er echt een hekel aan. Een goede vergadering, met een duidelijk doel, dat het liefst helemaal maar op z’n minst voor het grootste deel bereikt is aan het einde van de zit, is prima en zinnig. Het zonder voorbereiding of doel bij elkaar zetten van iedereen waarvan je vermoedt dat hij of zij erbij moet zijn voor een uur (standaard een uur!!!) is kapitaalvernietiging.

Nu is er een manier om ervoor te zorgen dat mensen zich daar wat bewuster van zijn. Neem naar je volgende meeting een laptop mee en zorg ervoor dat iedereen mee kan kijken naar de Meeting Ticker. Een online programmaatje waarmee je kunt berekenen hoeveel elke vergadering feitelijk kost. Je vult het aantal aanwezigen in én het gemiddelde uurloon en al het zinloze geklets wordt opeens zichtbaar en pijnlijk duur.

Heb je geen dongel of andere internetverbinding, dan kun je soortgelijke software hier downloaden voor offline gebruik.

0 Shares:
2 comments
  1. Loving this! Jammer dat ik als zelfstandig ondernemer alleen mezelf kan wijzen op kapitaalvernietigend geniks ;p

Comments are closed.

Dit artikel is 2.939 keer gelezen