logoaAugmented reality; het zegt me tot nu toe nog niet zoveel. Maar dit ziet er in elk geval bijzonder interessant uit. Layar is de eerste augmented reality browser. Althans, dat claimen ze zelf en ik wil ze best geloven. Hoe werkt het? Je download hun programmaatje op je smartfoon en gebruikt je camera om je omgeving in beeld te brengen. Layar legt daar een augmented reality beeld overheen met informatie over datgene waar je met je camera naar kijkt. Denk bijvoorbeeld aan huizen die te huur zijn, waar je hulpverleners kunt vinden, welke bars en clubs popi zijn en nog veel meer en dat allemaal dus real-time.

Het mooiste is dat deze dienst – for a change – niet Amerikaans, maar Nederlands is. Je kunt dus al wandelend door Amsterdam constateren wat hot en wat not is. Layar werkt nu samen met funda, Hyves, tempo-Team, Zekur.nl, ING en is een product van SPRXmobile. Die laatste partij brengt dit gave speeltje 17 juni op de markt.

Layar is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Android telefoons en zal gratis (!) beschikbaar zijn via Android Market.

httpv://www.youtube.com/watch?v=b64_16K2e08

0 Shares:
2 comments
  1. Heeft iemand hem al kunnen ontdekken in de market? Kan hem niet vinden… :(

Comments are closed.

Dit artikel is 5.453 keer gelezen