De WordPress community moet wel de grootste en meest actieve open source community op aarde zijn. Het is dan ook helemaal niet moeilijk om gratis plugins en themes voor je WordPressinstallatie te vinden. Maar soms heb je net iets anders nodig. Heb je een specifieke wens die je niet vervuld kunt krijgen in de wereld van het gratis downloaden. Voor die momenten zijn er premium themes: themes waarvoor je betaald. Geen erg populair principe, maar blijkbaar een prima businessmodel gezien het grote aantal aanbieders van premium themes.

Het voordeel van betaalde themes is dat ze meestal net wat beter in elkaar steken en in veel gevallen nog gemakkelijker in het gebruik zijn voor WordPress beginners. Daarnaast betaal je niet alleen voor de theme in kwestie, maar ook voor ondersteuning bij het gebruik ervan door de theme-bouwers. Dat laatste kan uren aan gepuzzel schelen.

Om je een idee te geven van wat er op het gebied van premium themes te vinden is, heb ik er een paar op een rijtje gezet. Ik heb het beperkt tot themes die dit jaar zijn opgevelerd.

premium1

WordPress als CMS. Deze theme gebruik je als om je blog eruit te laten zien als een reguliere website, met als voordeel dat het draait op de krachtige motor van WordPress.

Naam: BrightFuture
Prijs: 18 euro
Theme info
Theme demo

premium2

Met de Classifieds theme kun je WordPress gebruiken om een advertentiepagina of prikbord op te zetten. Classifieds theme is standaard geintegreerd met paypal zodat je mensen kunt laten betalen voor het tonen van hun advertenties.

Naam: Classifieds theme
Prijs: 43 euro
Theme info
Theme demo

premium3

Woo themes is een bekende naam in WordPress-land en hun themes zijn meestal netjes en goed in elkaar gestoken. Bloggingstream voldoet daar ook aan.

Naam: Bloggingstream
Prijs: 50 euro
Theme info
Theme demo

premium4

Een 3-column, magazine theme van NattyWp. Een featured optie en 7 sidebars.

Naam: Deluxe
Prijs: 32 euro
Theme info
Theme demo

premium5

Video flick is een perfecte wordpress theme voor het delen van filmpjes. Maar filmpjes afwisselen met gewone posts is ook geen enkel probleem. Je kunt filmpjes gebruiken van YouTube, Vimeo of andere diensten of gewoon je eigen filmpjes uploaden.

Naam: Video Flick
Prijs: 54 euro
Theme info
Theme demo

premium6

De naam zegt het al, News in een theme gericht op nieuwssites. Volgens de makers is het bij News niet nodig om plugins te downloaden omdat ze alles al hebben ingebouwd. Ik heb het niet uit kunnen proberen, dus neem het maar aan.

Naam: News
Prijs: 54 euro
Theme info
Theme demo

premium7

Wil je je blog als portfolio gebruiken voor foto’s die je hebt gemaakt of sites die je hebt ontworpen? Dan is deze theme wel wat voor jou.

Naam: Showcase theme
Prijs: 22 euro
Theme info
Theme demo

Volgende keer gratis themes!

0 Shares:
5 comments
 1. Dank voor de tip, ik had een theme gekocht, maar heb het nog niet gekregen. Even achteraan mailen….

 2. @Xaviera Goed overzicht en handig voor startende WordPress bloggers.

  Ik wil je nog een kleine aanvulling geven, omdat ik vind dat er één theme is dat eigenlijk in geen rijtje mag ontbreken. Dat is Thesis van http://diythemes.com/
  Zelf ben ik nog geen theme tegengekomen dat zoveel goeds te bieden heeft:

  – optimale flexibiliteit

  – zeer SEO vriendelijk

  – zeer robuust

  – een enorm goed (help-)forum dat echt voor je klaar staat

  – en ga zo maar door

  Ik ga er nog een keer een uitgebreide post over schrijven, want Thesis wordt door zijn sobere uiterlijk zwaar onderschat (heb ik in aanvang zelf ook gedaan). Terwijl dat nou net één van de krachtigste eigenschappen blijkt te zijn, zodra je met Thesis aan de slag gaat.

 3. Beste Xaviera,

  Realiseer je je wel dat je hier een aantal plugins benoemd waarbij je de affiliate-code er nog in hebt staan? Zij vangen dus geld voor de kliks die van jou site worden gemaakt.
  Je kunt dan beter je eigen code aanmaken en toevoegen, dan hou je er zelf nog wat aan over ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 5.756 keer gelezen