Voor mijn nieuwste roman heb ik eigenhandig een trailer gemaakt. Je moet wat als schrijver, ha! Als 2.0-meisje was de link met internet al snel gemaakt. Vlijtig schoot ik 20 foto’s en 3 filmpjes met mijn digitale fotocamera. Dit monteerde ik geheel zelfstandig aan elkaar. Niet alleen superleuk om te doen, ik was heel blij met Windows Vista (ja mensen, hier spreekt een blijde Vista-gebruiker). Een muziekje eronder, nauwkeurig knippen, elke slide precies goed timen en na zwoegen en zweten: klaar. Jippie.

Lelijk eendje

Trots stuurde ik het filmpje naar

YouTube, want dat is wat je doet met filmpjes die je online wilt zetten. Maar mijn zo zorgvuldig in elkaar gezette knip- en plakwerkje kwam er als lelijk eendje uit tevoorschijn! Je zag overal pixelvorming en het beeld was veel te klein om de tekst nog te kunnen lezen. En om die tekst ging het nu juist. Hoe kon dat?

Omdat ik YouTube als alleenheerser beschouwde, dacht ik in eerste instantie dat het aan mijn onkunde lag. Maar ik speelde het origineel nog eens op mijn computer af en zag weer dat alles goed was. Als echte contentgirl liet ik het natuurlijk niet op me zitten! Ik belde een vriend en vroeg hem hoe het mogelijk was dat YouTube mijn mooie filmpje zo gruwelijk uitspuugde.

Betere kwaliteit en breder beeld

Vimeo“, was zijn antwoord. Betere kwaliteit en breder beeld, waardoor je een mooier resultaat krijgt. Bovendien kun je bij Vimeo kiezen of je het logo in beeld wilt hebben, waar je bij YouTube altijd het logo in beeld ziet. In het geval van mijn filmpje was dat logo heel hinderlijk. De embedcode die je krijgt kun je eenvoudig aanpassen (ook op breedte) en daardoor maak je meer of minder reclame voor jezelf en/of Vimeo. En je hebt redelijk goede statistieken.

Vimeo is fijn. Het filmpje staat, doet het goed, alles is leesbaar en helder en iedereen kan de video heel gemakkelijk op zijn eigen site zetten. Zo heb ik zonder budget toch een beetje viral marketing. :-)

Iedereen aan Vimeo!

Het enige nadeel is dat ik nog geen sociaal netwerk had op Vimeo, waardoor mijn vrienden niet meteen op de hoogte waren en ze zich moeten aanmelden om te kunnen reageren. Maar als iedereen nu even op Vimeo gaat, moet dat ook geen probleem zijn. Hup dus!

0 Shares:
8 comments
 1. Hahaaha Bedankt Merel.

  Dit zie je alleen op Contentgirls. Ik vind je trailer helemaal toppie joppie, ik heb het zelfs aan een vriendin van mij laten zien en dat muziekie er ook bij ;).

  Ik ga maar eens richting kantoor wat content maken.

  Groetjes

  Johnny.

 2. Dat is nog eens een leuke presentatie. Hmm leuk idee :) btw hoe ziet een 2.0 meisje eruit? Spoiler op je hoofd ofzo? :)

 3. Ha Leonie, kende ik niet, die site. Zo te zien mag je daar zelfs breedbeeld. De vraag is… is het marketingtechnisch handig om het filmpje op alle mogelijke plekken te zetten, of het juist zo centraal mogelijk te houden?

  En MAD: ja, zoiets. ;-)

 4. Jatten is heel erg 2.0, zou ik willen zeggen. Doen dus. :-)

  En bedoel je dat jij bij mijn filmpje de tag "subliminal message" wilde toevoegen? Of bij jezelf?

 5. Hoi Merel,

  Ja vimeo is best goed. Ik heb er ook een aantal video's gehost (http://www.vimeo.com/tdaonp).

  Leuk filmpje en een goed idee. Misschien ga ik dat idee wel lenen (mooi woord voor doodleuk jatten) tenzij je daar enorm tegen bent natuurlijk!

  Ik schrijf namelijk ook boeken

  Succes met je boek!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.877 keer gelezen