Er zijn eigenschappen die je het label slecht zonder aarzeling toe kunt bedelen. Jaloezie, kwaadaardigheid, haatdragendheid, wraakzucht, allemaal van de minder mooie kant van de mens. Ja natuurlijk, over alles valt te twisten. Eindeloos kun je doorgaan met het opsommen van uitzonderingen. Situaties waarin bovengenoemde eigenschappen eigenlijk toch goed zijn. Irrelevant! Voor dit specifieke verhaal, aangezien het mijn verhaal is, zijn ze door en door slecht.

Maar dat is mijn punt natuurlijk niet. Naast dat soort slechte eigenschappen zijn er gelukkig ook een boel goede: vriendelijkheid, betrouwbaarheid, goed ik kan er nu niet zoveel bedenken, maar ook dat is niet het punt, dus niet zo erg.

En naast al dat goeds en slechts zijn er ook nog een paar twijfelachtige eigenschappen. Van die eigenschappen die door elk labeltje tekort worden gedaan. Eerlijkheid is er zo eentje. Maar de eigenschap waar ik vandaag over wil hebben is ijdelheid.

Zo en dan zijn we eindelijk bij mijn punt en is het me gelukt om de langste zinloze inleiding ooit te schrijven (persoonlijk record, ik heb ze langer en zinlozer gezien).

Hoewel ik mezelf in eerste instantie niet omschrijf als ijdel. Zo heb ik bijv. maar heel weinig make-up, is mijn haar ‘s ochtends binnen 10 minuten klaar en heb ik geen zakspiegeltje, moet ook ik toegeven dat ik af en toe geplaagd word (of is het gezegend ben) met een dosis grenzeloze ijdelheid.

Nerd dat ik ben (ssstttt don’ tell a soul), uit mijn ijdelheid zich langs iets andere lijnen dan die van een hele hoop anderen. Eens in de zoveel tijd kan ik het niet meer onderdrukken. Een keer in de steeds vaker GOOGLE ik mezelf. Ik kan het steeds minder laten. Het begint manische vormen aan te nemen. Ik open mijn browser, type www.google.com en kies als zoekterm Xaviera of Xaviera Ringeling. Ik kan je vertellen dat het nooit gaat vervelen.

Naast oude interviews en dingetjes (minder interessant) kom ik zo af en toe de echte pareltjes tegen: mensen die op fora (meestal naar aanleiding van een blogje) mijn persoon uitgebreid bespreken. Soms beledigend (vaak trouwens wel) en soms wat minder, maar altijd onderhoudend. Ijdel dus. Maar ik doe mijn best om er vanaf te komen hoor. Maak je geen zorgen. This too will pass.

Maar nu ben ik wel benieuwd. Google jij jezelf wel eens?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 15.597 keer gelezen