Onderweg naar een afspraak kan er van alles misgaan, maar gelukkig kun je de persoon waar je mee hebt afgesproken op een veilige manier laten weten wat je locatie precies is en hoe laat je aankomt.

Fileleed

Dagelijks worden we geteisterd door files, wegwerkzaamheden en omleidingen. Als je op tijd op een afspraak wilt zijn, dan zul je van tevoren een marge moeten incalculeren, die achteraf niet altijd ruim genoeg blijkt te zijn. Je kunt dan je contactpersoon bellen over je verwachte aankomsttijd, maar beter is het om hem of haar realtime op de hoogte te houden van je locatie en tijdstip van aankomst. Zo kun jij je concentreren op het verkeer en je contactpersoon weet precies hoe laat de koffie klaar moet staan. Er zijn meerdere apps die dit voor je kunnen doen. Ik bespreek hier de twee beste op dit gebied: Google Maps en Glympse.

Google Maps

Sinds maart is het mogelijk om met Maps realtime, dus live, je locatie te delen met personen naar keuze. Dit is heel eenvoudig in te stellen. Klik in het menu op ‘Locatie delen’ en daarna op ‘Aan de slag’. Vervolgens selecteer je via het plus- en minteken de tijdsduur van het delen. De optie ‘Totdat je dit uitschakelt’ is hier ook mogelijk. Dan selecteer je de persoon of personen met wie je je locatie wilt delen en vervolgens verstuur je je deelverzoek via sms of een andere app, bijvoorbeeld WhatsApp.

Snel je locatie delen

Ben je van plan je locatie vaker met een contactpersoon te delen, bijvoorbeeld om het thuisfront te laten weten dat je onderweg naar huis bent? Dan kun je in het menu waar je je locatie met iemand deelt, via het menu rechtsboven kiezen voor ‘Toevoegen aan startscherm’. Via je startscherm kun je daarna eenvoudig een deelverzoek activeren. De live locatie kan ook zonder de app in een (mobiele) browser worden bekeken.

Google Maps

Glympse

Glympse is een app die niets anders doet dan het realtime delen van locaties. Zelf gebruik ik deze app met collega’s wanneer we een vergadering hebben. De ontvanger kan dan precies zien hoe laat iedereen arriveert.

In Glympse kun je een locatie delen of opvragen. Voor het delen ga je via het menu naar ontvangers. Hier kies je een contactpersoon of een app, zoals Slack, WhatsApp of Hangouts. Heb je bijvoorbeeld een kanaal in Slack of een groep in Hangouts of WhatsApp aangemaakt? Dan kun je hier je locatie via aan link met alle deelnemers delen. Vervolgens stel je de tijdsduur in voor hoe lang je wilt delen. Dit kan tot maximaal 4 uur. Na het toevoegen van een bericht en bestemming kan het delen beginnen.

De ontvanger hoeft overigens de app niet per se geïnstalleerd te hebben, want de link naar de locatie kan gewoon in een browser worden bekeken.

Glympse

Privégroepen in Glympse

Sinds kort heeft Glympse ook de mogelijkheid om privégroepen in de app aan te maken. Leden in een privégroep kunnen zo in één oogopslag zien waar iedereen in de groep zich bevindt. Je kunt het vergelijken met de eerder genoemde kanalen in Slack of groepen in Hangouts, alleen staat de privégroep nu in Glympse.

Je kunt bijvoorbeeld een groep aanmaken met je collega’s en dan in de groep zien waar ze precies zijn en hoe laat ze op kantoor arriveren. Nog een mogelijkheid is om een groep aan te maken met je familieleden, zodat alle leden elkaar kunnen zien op één kaart. Zo hoef je niet meer één Glympse naar meerdere personen te versturen.

Downloaden

Wil je ook via een app realtime je locatie delen met je contactpersoon? Google Maps is hier te downloaden voor Android en hier voor iOS. Ga je liever voor Glympse? Dan kun je deze app hier voor Android binnenhalen, hier voor iOS en hier voor Windows.

0 Shares:
Dit artikel is 32.790 keer gelezen