Gif’jes en data, ik ben er gek op. Gelukkig is Google dat ook. Ze hebben namelijk een nieuwe tool ontwikkeld waarmee beide eenvoudig zijn te combineren in een gif of visual.

Visualiseren

Visualiseren van informatie wint het vaak van tekst, het oog wil uiteindelijk ook wat. Daarnaast is het visualiseren een welkome afwisseling. Het maakt de opname van informatie voor velen een stuk makkelijker, vooral ook omdat veel info tegenwoordig geconsumeerd wordt op smartphones. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de infographics die we vaak op 42bis voorbij zien komen.

Data Gif Maker

Google heeft nu een tool gemaakt waarmee schrijvers, (data-)journalisten en alle andere geïnteresseerden hun data in een mooie gif kunnen gieten, welke vervolgens uitstekend is te gebruiken in een artikel of communicatie via storytelling.

Data Gif Maker is hier te vinden. Je vult vervolgens eenvoudig twee gegevens in een vergelijking in die je wilt laten weergeven in een gif’je. Voorbeelden zijn zoektermen uit Google Trends, verkoopcijfers van een bepaalde afdeling of het percentage bezoekers op een website. Daarna kan de vergelijking worden aangevuld met tekst en kunnen de kleuren worden aangepast.

Data Gif Maker

Downloaden

De vergelijking kan vervolgens worden gedownload als gif in lage en hoge kwaliteit. Wil je liever geen gif maar alleen de visual? Klik dan op ‘Launch comparisons’ om de vergelijking in een nieuw venster te openen. Vijf keer op de spatiebalk klikken, geeft de visualisatie stap voor stap weer.

Met deze animatie of gif kun je nu je data in een artikel of blog verduidelijken, of een presentatie opleuken. Wat mij betreft is de Data Gif Maker een prima hulpmiddel voor het visualiseren van data, waar iedereen wat aan kan hebben. Succes met visualiseren!

0 Shares:
Dit artikel is 18.510 keer gelezen