SMC030 presenteert op 10 mei samen met het Louis Hartlooper Complex een speciale voorpremière van de verfilming van de bestseller ‘The Circle’ van Dave Eggers.

Het was even wachten, maar eindelijk is hij er dan: de verfilming van de bestseller ‘The Circle’ van Dave Eggers. Al meer dan een jaar wil de Social Media Club Utrecht (SMC030) een speciaal event koppelen aan deze film over de donkere kanten van social media, big data en continue monitoring. En dat is nu gelukt! Een event om naar uit te kijken, want naast een – naar verwachting – spannende film met Tom Hanks (eindelijk als badguy) en Emma Watson in de hoofdrol, ook een informele meetup met gelijkgestemden.

artwork door Robert-Jan Mast

‘The Circle’ vertelt het verhaal van Mae Holland (Emma Watson) die haar geluk niet op kan als ze wordt aangenomen bij The Circle, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Als Mae door de oprichter van The Circle (Tom Hanks) wordt gestimuleerd om deel te nemen aan een baanbrekend experiment, worden de grenzen opgezocht van privacy, ethiek en uiteindelijk haar persoonlijke vrijheid.

Voorpremière in het Louis Hartlooper Complex

Jos Stelling toverde een leegstaand politiepand om tot een levendig groot filmtheater. Een filmtheater – inmiddels uitgegroeid tot een dynamische culturele ontmoetingsplek – dat niet meer weg te denken is uit het Utrechtse leven. Bij het Louis Hartlooper Complex kun je film kijken, eten en drinken.

“Knowing is good. Knowing Everything is better.”

Het filmprogramma start om 21:00 uur. Voorafgaand aan deze voorpremière zal Louis Hartlooper een speciaal SMC030-gerecht aanbieden tegen gereduceerd tarief. Een interessante spreker zal de filmavond als voorprogramma gaan ‘openen’. In het tarief van 10 euro voor de avond zitten toegang tot de film, voorprogramma, een drankje en een snack inbegrepen.

Kortom, het wordt een enorm interessante, vermakelijke, gezellige en ook wel angstaanjagende avond. Lijkt het je wat? Schrijf je dan snel in via de Meetup , betaal € 10,- voor het event zodat je op 10 mei al de film kan zien waar op 11 mei iedereen het over heeft!

– Geschreven door Jeroen Bartelse

Social Media Club Utrecht | SMC030 is een club die maandelijks events organiseert over alles wat ‘digitaal’ en ‘online’ aangaat met een knipoog naar social media. Over social media kennis, trends, toekomst, maatschappelijke onderwerpen en meer. Vanzelfsprekend zijn wij te volgen via social media #smc030 en op meetup staan alle evenementen in de jaarkalender.

Iedere meetup willen we een blog zetten op onze corner op 42bis. Wil jij een keer bloggen of de foto’s maken of zelfs sponsoren? Geef dit aan via een van de online kanalen.

Of woon gewoon een meetup bij. We werken altijd aan de beste volgende meetups, jij maakt ‘m geweldig. Tot dan, tot #smc030!

0 Shares:
Dit artikel is 16.797 keer gelezen