Google en H&M’s zusterbedrijf Ivyrevel hebben samen de app ‘Coded Couture‘ ontwikkeld. Deze app ontwerpt een kledingstuk dat past bij jouw (levens)stijl.

Mode en technologische innovatie samenbrengen was het doel van de oprichters. Door slim gebruik van elkaars kennis en kunde is er naar mijn idee een revolutionaire app uitgerold. Helaas is hij nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Influencers mogen hem nu testen en later dit jaar zal de officiële lancering zijn.

Jouw levensstijl bepaalt het ontwerp

Uniek en speciaal voor jou. Door middel van de Google Awareness API wordt er data verzameld over je levensstijl, de locaties die je bezoekt, het weer in jouw omgeving, je activiteiten enzovoort. Het ontwerp ontwikkelt zich naarmate er meer informatie beschikbaar is, je kunt per dag de voortgang bekijken.

Tot slot kies je zelf een gelegenheid: party, gala of business. Daarna kun je de ‘Data Dress’ bestellen. Zo’n persoonlijke jurk kost 99 dollar (93 euro). Later volgen er meerdere kledingstukken, maar momenteel wordt er gestart met een jurk.

Ontwikkeling naar mijn hart

Ik word persoonlijk mega enthousiast van dit soort ontwikkelingen. The internet of Things en Big Data, termen die we inmiddels niet meer willen horen, komen nu pas echt tot leven. Het is fantastisch dat dit kan! Natuurlijk is de keerzijde het opgeven van je privacy, maar dat is in dit geval een keuze.

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat en ga sowieso een jurk laten ontwerpen, of ik hem dan koop is vers 2. Ga jij er een laten ontwerpen? Of deel je jouw persoonlijke data liever niet met bedrijven?

0 Shares:
Dit artikel is 9.936 keer gelezen