Twitter ontslaat wereldwijd 336 werknemers. Dat is ongeveer 8 procent van het totale personeelsbestand. In totaal heeft Twitter 4100 werknemers, twee keer zoveel als in 2013.

Vorige week werd mede-oprichter Jack Dorsey benoemd tot CEO. Eerder deze week werd door ingewijden aangekondigd dat Dorsey start met een forse reorganisatie. Vanmorgen stuurde Dorsey een brief naar zijn werknemers.

Te log

In juli van dit jaar bleek uit de laatste kwartaalcijfers dat de groei van het aantal gebruikers achterbleef. Het inmiddels populaire Instagram haalde Twitter in met nu 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Bij Twitter is dat aantal 316 miljoen. Twitter is verdubbeld in twee jaar tijd en hierdoor veel te log geworden. Volgens Dorsey moet Twitter zich meer gaan focussen op wat echt belangrijk is.

Grote schoonmaak begonnen

De ontslagen zijn bedoeld om activiteiten beter te stroomlijnen en onderdeel van een algemeen plan. Het team werkt aan een roadmap voor de toekomst van Twitter, Vine en Periscope. Dorsey schrijft in zijn brief het volgende:

“De onderdelen Productontwikkeling en Engineering  -procentueel het grootste aandeel van onze medewerkers- zullen belangrijke veranderingen ondergaan.”

Dorsey is ervan overtuigd dat technische ontwikkeling van het platform veel sneller zal gaan in een kleiner en wendbaarder team. De grote schoonmaak is dan nu weliswaar echt begonnen, echter met grote zorgvuldigheid, zo benadrukte hij in zijn brief. De maatregel kost tussen de 10 en 20 miljoen dollar aan vertrekvergoedingen.

Investeringen

Onlangs werd ook al bekend dat het bedrijf manieren onderzoekt om langere berichten mogelijk maken. Criticasters zagen het maximale aantal van 140 tekens vooral als belemmering om grotere groepen gebruikers aan te spreken. Door de veranderingen ontstaat weer ruimte voor investeringen. De aandelenmarkt reageert positief. Het aandeel Twitter ging na de bekendmaking in de voorbeurshandel op Wall Street hard omhoog met 5,1%

Bron: Reuters

0 Shares:
Dit artikel is 10.174 keer gelezen