In de Google Playstore kwam ik de app Flipagram tegen. De app viel op omdat het een aanbevolen app was van de redactie. Uit nieuwsgierigheid heb ik de app gedownload en geprobeerd. 

Wat is Flipagram?

Flipagram is in november 2013 opgericht in Amerika en sinds juli 2015 begonnen om de rest van de wereld te veroveren. En dat gaat ze goed af, de app is inmiddels beschikbaar in meer dan 150 landen en heeft ruim 120 miljoen gebruikers. Daarnaast is het Flipagram team uitgebreid van 9 naar 50 personen. Flipagram vertelt jouw verhaal door filmpjes te maken van foto’s en video’s met muziek naar keuze op de achtergrond, waarna je de Flipagram filmpjes kunt delen op social media.

Flipagram app

Hoe werkt het?

Flipagram gebruikt de foto’s en video’s op jouw telefoon of van apps zoals FacebookInstagram en Dropbox. Naast foto’s kun je ook video’s uploaden vanuit Vine en Instagram als deze apps op jouw toestel geïnstalleerd zijn.

Na het uploaden van foto’s of een video krijg je keuze uit een aantal bewerkopties. Je kunt de snelheid van een foto bepalen en je kunt er diverse ‘Instagram’ filters overheen leggen. Ook kun je tekst toevoegen aan de Flipagram en uiteraard jouw favoriete muziek. Keuze genoeg om er iets moois van te maken.

De meerwaarde voor online marketeers is dat je de Flipagram kan embedden op jouw website of in een nieuwsbrief kan verwerken. Bekijk hier de Flipagram die ik over artikelen van Listicle heb gemaakt maar eens.

Iets voor bedrijven?

Jazeker! Het embedden van een Flipagram is een functie met potentieel voor de creatieve marketeers onder ons om boeiende content te genereren. Daarnaast kan een Flipagram ook op de diverse social media kanalen gedeeld worden zoals Facebook, YouTube en Instagram. Een aantal grote bedrijven en artiesten bevinden zich al op Flipagram zoals het Canadese Rode Kruis en Jamie Foxx.

Gaat Flipagram hét worden?

Flipagram is een originele app om creatieve filmpjes mee te maken. De toevoeging van muziek als achtergrond vind ik echt geniaal. Hiermee onderscheidt Flipagram zichzelf van de andere social media platformen. Geen enkele andere social media tool werkt op deze manier met muziek. Ik heb in mijn omgeving al meerdere mensen enthousiast gemaakt en zelf ben ik er ook actief op. En ook voor bedrijven liggen hier kansen wanneer ze een creatief brein op de marketing hebben zitten.

Wat vind jij van Flipagram? Of weet jij een andere interessante app? Laat het mij weten in een reactie, ik ben erg benieuwd!

0 Shares:
3 comments
  1. Ik vroeg me af of u ook weet of je nog moet betalen voor de muziek die je onder het filmpje zet?

  2. Hoi Mike,

    Ikzelf vind het een zeer leuke app,vind het ook erg leuk om nieuwe flipagrams te maken. Heb inmiddels 182k volgers .

    Groetjes

  3. Het is een hele slechte app. Bijna alle videos kunnen niet geladen worden! Dan staat er ‘kon niet voltooien’ en zo nog veel meer over deze rot app

Comments are closed.

Dit artikel is 16.343 keer gelezen