Heb je een prachtige foto gemaakt van je spaghettimaaltje en wil je die via Instagram delen, dan moet je nu nog kiezen hoe je je maaltje precies perfect in het onhandige vierkantje van instagram krijgt. Maar dat hoeft nu niet meer. Instagram staat met de nieuwste update namelijk óók andere formaten toe.

Voorkeur blijft vierkant?

Volgens Instagram is ongeveer 20% van de afbeeldingen die door gebruikers wordt geüpload portret- of landschapsformaat (portrait of landscape). Die foto’s werden tot nu toe in het vierkantje van Instagram gedwongen. Maar met de update die het bedrijf donderdag heeft uitgerold, krijgt de gebruiker na het uploaden de keuze om andere formaten te kiezen.

Product manager van Instagram, Ashley Yuki verwacht dat de meeste mensen toch het liefst het herkenbare Instagram-vierkantje blijven gebruiken:

We denken dat de meerderheid van de mensen, de meerderheid van hun momenten, vierkant naar ons platform zullen uploaden. Maar soms hebben mensen een moment dat voor hen echt belangrijk is en dat ze willen delen, maar dat niet in een vierkant past.

Eindelijk?

De uitrol van de nieuwe formaten is de grootste update die Instagram in de afgelopen jaren heeft gedaan. Aan de andere kant werd het eens tijd. De meeste telefoons fotograferen helemaal niet in vierkantjes en niet iedereen is een Instgram-fotograaf. Veel mensen maken hun foto’s met de camera om daarna pas te kiezen hoe ze het delen. Dat betekent dat je portretfoto misschien exact goed en kunstig was, maar je in Instagram net dat mooie deel eraf moet croppen. Die dagen zijn nu dus voorbij.

Bron

0 Shares:
Dit artikel is 5.950 keer gelezen