Overdag werk je aan websites, zit je in de sociale media, bouw je apps of help je allerlei organisaties naar de cloud. ‘s Avonds zoek je naar nieuwe projecten. Je hebt het druk. Je wilt makkelijk contact leggen met mensen die op zoek zijn naar iemand zoals jij. Dan gebruik je Winder.

Stel je voor! Je bent op zoek naar de juiste IT-professional voor jouw klus. Maar waar vind je die persoon? Een zoektocht op het internet, rondneuzen op LinkedIn of een rondvraag bij je vrienden heeft niet altijd succes.

Het is tijd voor een Winder date

Wortell heeft het antwoord gevonden. Ze introduceren Winder: een marktplaats voor IT-professionals in app-formaat. Jij vertelt Winder waar je naar op zoek bent, Winder vertelt jou wie je kan helpen.

De deeleconomie neemt steeds grotere vormen aan. Een taxi bestel je bij Über, hulp in de huishouding zoek je via Helplings en zelfs een date regel je met Tinder of Grinder. Allemaal voorbeelden over de manier waarop we ons leven makkelijker maken. Dit zijn echter allemaal toepassingen die gericht zijn op de consument. Wanneer je ondersteuning zoekt in je IT-project, waar begint dan je zoektocht? De juiste IT-professional is niet zomaar gevonden.

Winder brengt hier in drie stappen verandering in:

 1. Je start de app
 2. Je geeft aan welke vaardigheid je zoekt
 3. Je kiest een professional die bij je past

De koppeling met LinkedIn zorgt ervoor dat de gegevens van alle professionals op Winder actueel zijn en blijven. Is jullie project afgerond dan word je uitgenodigd om elkaar te beoordelen. Zo bouw je aan je eigen succes en die van een ander.

Beschikbaarheid

De Winder-app is beschikbaar voor Android en Windows Phone. Momenteel voert Apple nog een controle uit waarna de Winder-app ook voor iOS beschikbaar is. Op dit moment kun je jezelf alleen registreren in de Windows-app. De andere functionaliteit komt beschikbaar zodra er 5.000 deelnemers zijn.

Winder en je gegevens

Nadat je op de koppeling met LinkedIn klikt registreer je je deelname. Zodra er 5.000 deelnemers zijn, kun je je profiel (zoals wordt weergegeven in de app) controleren of eventueel bij werken. Je kunt op elk moment afzien van verdere deelname en je hele profiel op dat moment verwijderen. Je ontvangt maximaal twee e-mails van Winder, waarna je in de voorkeuren kunt aangeven of je nieuwe e-mails wilt blijven ontvangen.

Gratis gebruiken?

Gebruik van de Winder-app is zowel voor de specialisten als voor opdrachtgevers gratis. Later zullen er extra opties komen tegen betaling. Deze kunnen naar keuze worden ingezet. In de basis betaal je dus niets. Zelf gebruik ik IOS, dus ik moet nog twee weken wachten. Ik ben persoonlijk erg benieuwd wat je van de app gaat vinden. Gaat het in de praktijk wel werken met alle andere mogelijkheden die er zijn? Wat is jouw mening?

0 Shares:
6 comments
 1. Direct even uitgeprobeerd. …werd eigenlijk verdrietig. ..
  Er is nog helemaal niets te zien! !! Je ziet alleen maar bedrijven en je kan er niets mee. …

  Jammer! Want het klonk echt geweldig!
  Dat wilde ik er even over kwijt. …

  1. Hoi Wendy,

   De app gaat inderdaad pas live wanneer er 5000 deelnemers zijn. Ik denk dat het een kwestie van tijd is.

   Wel jammer want mensen willen gelijk resultaat zien en het uitproberen natuurlijk.

   Misschien hebben ze daar niet bij stil gestaan bij Winder. Geen idee. Toch ben ik benieuwd welke omvang dit gaat krijgen en of het een nieuwe succesvolle app gaat worden.

 2. – Pracht idee
  – Geen iOS! ongelooflijk
  – pas live wanneer er 5000 deelnemers zijn
  – “Direct even uitgeprobeerd. …werd eigenlijk verdrietig”

  Als het echt zover is laat het ons dan weten want het idee is wel goed

 3. Was dus een 1 april grap. Het zal er nooit komen en het was puur om Wortell op de map te zetten. Niet koel..

  1. Dat klopt Frank. In eerste instantie was het een 1 april grap. Ik had mij via LinkedIn aangemeld en kreeg een e-mail van ze. Wortell gaf aan dat ze de app toch gaan ontwikkelen door de enthousiaste reacties.

Comments are closed.

Dit artikel is 9.404 keer gelezen