Wie kent ze niet: Mario, Zelda, Donkey Kong, heb ik Mario al genoemd? Jarenlang was ik er verslaafd aan. Voor mij was mijn eerste Gameboy van 100 gulden dan ook goud waard…

Nu Nintendo roept dat ze dit jaar komt met games voor op je smartphone voel ik een gekke euforie – zal vast nostalgie zijn.

Aandeel Nintendo met een kwart gestegen

Nintendo breidt uit en haar vetste games zijn binnenkort klaar voor je smartphone – dat is wat ik in elk geval verwacht. Ze gaan dit niet alleen doen. Om de spellen op de markt te brengen werken ze samen met Dena. Dena is een bekend Japans bedrijf dat zich richt op sociale en mobielen spellen. Na het bericht dat Nintendo nu ook voor de smartphone games gaat maken, is het aandeel van het bedrijf ruim een kwart gestegen. Een grote hoop en geloof dus in het succes van deze stap.

Waarom nu pas?

Mijn Gameboy ligt al een tijdje te verstoffen. De Gamecube heeft nooit in mijn woonkamer gestaan en de Wii was ik na een paar avonden wijn met vrienden ook al snel zat. Dus ja, beter laat dan nooit. En wie weet raken we straks allemaal zo verlaafd dat we massaal aan de Nintendo DS gaan.

*tromgeroffel* en de games…

Welke games Nintendo gaat maken dat moeten we nog maar zien. Ik zit in elk geval met smart te wachten, want dat Candy Crushen op mijn telefoon ben ik inmiddels al een tijdje zat.

Als ik ‘Nintendo’ zeg aan welke games denk jij dan? Laat het mij weten in de reacties.

0 Shares:
5 comments
  1. Ik had een ZX Spectrum met MS Dos dus ik hoor er echt helemaal niet bij. Hoewel daar ook gewoon Donkey Kong op zat.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.533 keer gelezen