Heb jij dat ook wel eens, dat iets in het nieuws is en dat je denkt ‘hoe was het ook alweer?’

De app Timeline – news in context plaatst iedere dag een nieuwsitem voor je in (historisch) perspectief. Met de snelheid waarin gebeurtenissen zich elkaar tegenwoordig opvolgen en de hap-snap-mentaliteit is dat best fijn, een beetje perspectief.

Achtergrond bij het nieuws

Timeline brengt je iedere dag een nieuwsfeit dat groot is in de media en plaatst het voor je in perspectief, een historische tijdlijn. Ontzettend interessant en handig, helemaal als je wat meer achtergrond wilt in plaats van alleen de waan van de dag.

Een voorbeeld

Of het het beste en meest intelligente voorbeeld is kan je je afvragen, een interessant onderwerp vond ik het zeker. Een Timeline met de titel The Art of the Selfie had als aanleiding het neerstorten van een vliegtuigje met een piloot en 1 passagier aan boord in Colorado vorig jaar. De oorzaak was volgens de National Transportation Safety Board dat de piloot afgeleid raakte tijdens het maken van een selfie. Timeline pakt vervolgens het ‘thema’ selfie en vertelt je de geschiedenis van de Selfie. Van 1351 voor Christus, toen het eerste geverifieerde zelfportret dat door beeldhouwer Bek in kwartsiet werd gemaakt, tot het heden waarin de populariteit tot ongekende hoogte gestegen is en de selfie af en toe belangrijker lijkt te zijn dan wat dan ook. Maar er is ook interessante informatie te lezen over hoe het nu allemaal zo gekomen is in de Ukraine.

Hoe werkt het?

Op de homepage van de app vind je wat er vandaag in perspectief gezet wordt. Dit gaat van een mazelenuitbraak tot de veranderende rol van nieuwslezers, kortom wat er op dat moment groot is in het nieuws (volgens de redacteuren van Timeline). Je ziet wat belangrijk is om te weten van het begin, zo ver mogelijk terug in de tijd, tot nu. De artikelen zijn verder gevuld met linkjes naar uitgebreidere informatie en berichten over wat besproken wordt.

Categorieën

De app heeft het nieuws en de tijdlijnen onderverdeeld in de volgende onderwerpen:

  • US
  • Wereld
  • Technologie
  • Editor’s picks
  • Science en Environment
  • Culture en Lifestyle
  • Business
  • Entertainment
  • Health
  • Sports

Je kunt dus ook dingen later lezen als je op categorie zoekt.

Bookmarks

Als je later iets wilt teruglezen, kan je dit ook ‘bookmarken’. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn in de app en dat kan met Facebook, Twitter of je emailadres.

Een paar minpuntjes

De app werkt alleen op de iPhone of iPad en het is in het Engels. Dat laatste houdt dan ook meteen in dat de ‘timelines’ over het algemeen over grote internationale nieuwsberichten gaan. Soms is de basis voor een timeline wat kleiner, zoals bij het Selfie-verhaal waarbij de Selfie wel weer iets is waar we internationaal mee bezig zijn.

Timeline – als je meer wilt weten

Een verademing in de snelle, soms sensatiebeluste wereld. Dus als je geen bezwaar hebt om in het Engels te lezen en als je nieuwsgierig bent en je wil vaak meer weten, dan zou ik het zeker proberen. Stiekem hoop ik dat we ook zoiets in het Nederlands krijgen, een beetje context is nooit weg.

Downloaden

Timeline – news in context is gratis (alleen voor iPhone en iPad) en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 5.888 keer gelezen