Zonder problemen Skypen met de andere kant van de wereld, zelfs taal is geen barrière meer met Skype Translator. Wat je zegt wordt direct in tekst en audio vertaald. Eerder deze week maakte Microsoft deze dienst openbaar en toonde de nieuwe mogelijkheden met een ontmoeting tussen twee klaslokalen in de VS en Mexico. 

Spaanse vrienden? dan kun je het uitproberen!

De Skype Translator Preview is sinds afgelopen maandag op uitnodiging beschikbaar en nu alleen nog met Engels-Spaanse vertaling. Deze versie biedt Microsoft aan zodat een zo groot mogelijk taalgebied is gedekt. Je hebt  Microsoft Windows versie 8.1 nodig of een preview-versie van Windows 10. Om de Skype Translator Preview aan te vragen ga je naar skype.com. Website The Verge biedt een invite-code waarmee je wellicht iets sneller toegang krijgt. Je kunt het proberen!

De charme van een andere taal (proberen) te spreken

De charme gaat er natuurlijk een beetje vanaf als je geen moeite meer hoeft te doen om iemand anders z’n taal te leren. En je geen schattige of grappige gebrekkige zinnetjes meer hoort. Als Skype Translator maar niet de vaak zo kromme zinsbouw of letterlijke vertalingen bevat als Google Translate, of gaan we in de toekomst juist weer daar de charme van inzien?
0 Shares:
Dit artikel is 8.989 keer gelezen