Een bedrag in de miljoenen voor de wereldwijde uitrol van een dating-app? Hebben we er daar nog niet genoeg van dan? Mijn nieuwsgierigheid werd meteen gewekt. Wat maakt deze app zo bijzonder? 

Waarom is Happn nieuws

Volgens TechCrunch heeft de app Happn 8 miljoen dollar opgehaald om de wereld te veroveren en koning Tinder van de dating-app-troon te stoten. Leuk detail is dat de app bedacht en gemaakt is in het land dat de stad van de liefde als hoofdstad heeft: Frankrijk. Het proberen waard dus.

Hoi, zin om wat te drinken?

Tja, dat zeg je natuurlijk niet tegen een wildvreemde op straat. Zo zijn er ook momenten in de kroeg dat je de volgende dag denkt: “verdorie, waarom zei ik nou niks?” Happn geeft je die tweede kans. De app gebruikt je Facebookprofiel en de locatievoorziening op je telefoon en laat zien wie je onderweg of in de kroeg tegengekomen bent. Dit alles binnen een straal van 250 meter. In de voorkeuren geef je aan of je mannen of vrouwen wilt vinden, in welke leeftijdscategorie je interesse hebt en van welke gebeurtenissen je een pushnotificatie wilt ontvangen.

Leuk idee, maar ook een beetje eng

Superhandig dat je kunt zien wie je waar ongeveer bent tegengekomen. Sommige mensen blijk je zelfs meerdere keren tegengekomen te zijn. Gelukkig gaat het bij Happn om een in-de-buurt-van-indicatie dus het valt een klein beetje mee qua creepyness, alhoewel… De app meldt ook hoe ver iemand op dit moment bij je vandaan is.

Met een like laat je in stilte zien dat je de ander leuk vindt. Die stilte wordt verbroken als de ander jou ook leuk vindt. Met een charm zorg je ervoor dat de ander een berichtje krijgt dat je hem of haar leuk vindt. Heb je beiden aangegeven de ander leuk te vinden? Dan heb je een crush en kun je chatten. Je hebt ook de mogelijkheid om iemand nooit meer tegen te komen. In de app in ieder geval.

Een paar minpuntjes

De meldingen komen niet zomaar naar je toe als iemand je geliked heeft of een charm heeft gestuurd. Pas wanneer je de app opent, zie je dat je een berichtje of  charm hebt ontvangen of dat jouw like wederzijds blijkt te zijn. Voor de mannen is er misschien nog een extra minpuntje. Want wil je als man een vrouw charmen? Dan zul je een charmpakketje moeten kopen. Voor een luttele €1,79 heb je 10 coins, wat gelijk staat aan 10 charms.

Nog een beetje stil

In Nederland lijkt er nog niet heel veel te ‘happn-en’, ik kwam in ieder geval de afgelopen tijd bizar weinig mensen tegen met Happn. Maar de cijfers liegen er niet om: de app werd begin 2014 gelanceerd en heeft al een miljoen downloads. En de teller van het aantal dagelijks actieve gebruikers staat op maar liefst 200.000. Volgens het bericht van TechCrunch staat Nederland nog niet op de lijst van landen waar een extra push gegeven gaat worden, dus wie weet wat er gebeurt.

Let’s make it happn

Persoonlijk denk ik, dat een app die het lot een handje helpt best potentie heeft. Download de app gewoon en wie weet blijkt de liefde van je leven dichterbij te zijn dan je dacht. Kleine tip: zorg voor een leuke profielfoto op Facebook, dan herken ik je de volgende keer dat we elkaar op straat tegen komen.

Downloaden

Happn is gratis voor zowel iPhone en Android.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 23.356 keer gelezen