Facebook weet al wie je vrienden en wat je interesses zijn. Het duurt niet lang meer voordat Facebook ook weet hoe het met jouw gezondheid is gesteld. Dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Facebook wil zich in de wereld van de gezondheidszorg begeven en volgt hiermee technologiebedrijven Apple en Google op de voet.

Communities voor chronisch zieken

Het schijnt dat Facebook online communities wil oprichten die mensen -lijdend aan bepaalde ziektes- met elkaar in contact brengt en verbindt. Ook wil ze applicaties ontwikkelen die bijdragen aan een gezondere levensstijl. Facebook heeft de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd met medische professionals en ondernemers. Ook hebben ze een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling opgericht om deze nieuws apps te testen. Hoewel de plannen zich nog in een voorbereidende fase bevinden, is er inmiddels een team aan de slag met de ontwikkeling van deze preventieve zorg apps. Een ander team onderzoekt de mogelijkheden naar het oprichten van online communities, die specifieke groepen chronisch zieken met elkaar kan verbinden.

Gezondheidszorg als bindmiddel

Facebook weet als geen ander dat gezondheidszorg de betrokkenheid van gebruikers mét het sociale netwerk enorm kan versterken. Zij boekten al eerder een onverwacht groot succes op de gezondsheidsmarkt. In 2012 was de campagne voor meer orgaandonoren enorm populair bij Facebook gebruikers. Uit eigen onderzoek van Facebook blijkt dat zieken het platform al gebruiken voor advies en onderzoek.

Facebook in het nieuws

Deze week maakte Facebook excuses voor het uitvoeren van psychologische experimenten door de nieuwsberichten van haar gebruikers te manipuleren. Ook de regel dat je verplicht bent je eigen naam te gebruiken op het platform werd versoepeld. Dit kan erop duiden dat zij de weg vrijmaken voor mensen die hun gezondheid willen bespreken onder een alias. Facebook zal waarschijnlijk de eerste app geluidloos en onder een andere naam lanceren om zo ophef van gebruikers over privacy en gestolen en gedeelde informatie over de persoonlijke gezondheid te voorkomen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Vind jij het sociale netwerk nog wel zo sociaal? Of wordt het jou met deze ontwikkeling juist té sociaal?

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 8.821 keer gelezen