Veel hardloop-apps zijn saai. Zo niet Zombies, Run! Het is een zeer uitgebreide spelachtige app, die je stimuleert er (letterlijk!) op uit te gaan om spullen te verzamelen en je thuisbasis uit te breiden. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

De meeste hardlopers kennen apps als Runkeeper en Endomondo wel. Eigenlijk maar suffe statistiekprogramma’s, die vooral van alles voor je bijhouden ter motivatie. De makers van Zombies, Run! moeten de overtuiging gehad hebben dat je van hardlopen ook een spel kunt maken. Gamification!

Concept van succesvolle tv-serie

Ken je de televisieserie The Walking Dead? Ik ben een fan! Deze Amerikaanse serie gaat over zombies die de wereld overnemen. Er zijn nog maar weinig mensen over en die doen hun best uit de handen van zombies te blijven. Dat levert al drie seizoenen avontuur op en het vierde loopt! Het concept van deze serie is doorgevoerd in de app Zombies, Run!, wat mij heel enthousiast maakte om het uit te proberen.

Best lastig…

Na downloaden en aanmelden heb ik vrij lang moeten zoeken en lezen (o.a. bij de veelgestelde vragen, een wiki, maar ook in de app onder ‘help’) om te ontdekken hoe de app werkt. En nog steeds denk ik dat ik het nog niet helemáál vat. Een wat ruwe start dus. Dat zal vast komen (maar dat is een aanname) doordat de app in de loop van de tijd meer en meer is uitgebreid en ingewikkelder is geworden, terwijl ik het nu pas heb geïnstalleerd. Wat helpt, is dat je online ook het een en ander kan zien en doen, zoals het bekijken van je runs en je thuisbasis.

Zombies, Run! app

Hoe werkt het?

Abels’ Township is je veilige stuk grond, een thuisbasis, waar de zombies niet kunnen komen. Denk hierbij aan spellen als Simcity en Civilization. Je kunt gebouwen neerzetten en mensen toevoegen, maar dan heb je wel eerst spullen nodig. En die ga je verzamelen door te hardlopen, als “Runner 5“, je naam in de app. In de app staan al drie seizoenen met complete verhalen met missies. Alsof het dus een tv-serie met afleveringen is. Als je gaat hardlopen, kies je een onderdeel van het verhaal (missie) en luister je daar tijdens het lopen naar. Ook kun je een speciale run doen om spullen te verzamelen. Je rent gewoon je normale rondje, maar krijgt elke zoveel minuten van de app te horen dat je batterijen, ondergoed of een oude laptop hebt opgepakt. Jij loopt hard en de app doet de rest van het werk. Je hebt er in principe geen omkijken meer naar. Prettig dat het allemaal vanzelf gaat! En fijn dat je resultaten boekt terwijl je hardloopt; dat motiveert om door te gaan.

Zombies achter je aan!

Zombies approaching in 100 metres“. Met die uitgesproken tekst word je aangezet om een versnelling in te zetten. Zo ben je dus ineens bezig met een intervaltraining. Als je gedurende een minuut genoeg versnelt (de app houdt dat bij), dan heb je de zombies van je afgeschud: “zombies evaded“. De zombie chase kun je aan- of uitzetten. Voor mij een heel nuttige toevoeging, want ik ben echt veel te lui om uit mezelf intervals toe te voegen aan mijn training. Je voorstellen dat zombies achter je aan zitten, helpt enorm! Als ze je toch inhalen, ga je gelukkig niet ‘dood’ en kun je door blijven lopen.

Zombies, Run! appIngewikkeld maar leuk

Ik heb nu twee keer hardgelopen met deze app. Ik ben nog aan het stoeien om muziek (essentieel voor mij!) en de statusupdates van de app tegelijk aan te hebben; dat blijkt een vrij ingewikkelde kwestie. Zoals de hele app eigenlijk vrij ingewikkeld is in het begin. Ondanks dat, ben ik blij dat ik de app aangeschaft heb. Het maakt hardlopen namelijk een stuk leuker!

Mijn advies als je ook met deze app aan de slag gaat: RTFM!

Downloaden

De app kost € 3,59 en kun je downloaden voor iPhone en Android.
Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.
Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

Fotocredits: Daniel Hollister

0 Shares:
Dit artikel is 14.612 keer gelezen