Een tijdlijn boven je zoekresultaten waarin feiten en bijzonderheden staan, gerelateerd aan je zoekopdracht. Google test deze feature en dat is niet de eerste keer.

Het gaat om een nieuwe Knowledge Graph interface. Bij je zoekresultaten krijg je bovenaan een tijdlijn met data, feiten en andere gerelateerde informatie die in tijd in te delen is. Bijvoorbeeld de start van een bedrijf, de verkoop ervan, nieuwe directie of belangrijke momenten in het leven van een bekend persoon.

Als je met je muis over de tijdlijn gaat krijg je stukjes informatie te zien, kaders met tekst en een foto als die er is. Door daarop te klikken kun je verder zoeken. Je krijgt dan bijvoorbeeld van die ene directeur alle zoekresultaten en weer een nieuwe tijdlijn met gerelateerde items. Je kunt goed zien hoe het werkt in het filmpje van Florian Kiersch op Google+.

De vormgeving is nog erg old school en doet denken aan Wikipedia. Dit wordt ook opgemerkt onder het filmpje van Kiersch. Kiersch zegt daarop dat Google het design altijd in een later stadium oppakt. Logisch ook, het moet natuurlijk eerst goed werken.

google-timeline-knowledge-graph-1406550297

google-timeline-knowledge-graph-larry-1406550297

Niet de eerste keer

In 2009 en nog eens in 2011 testte Google ook een timeline feature. Het is dus niet nieuw. Wat vind jij van een tijdlijn in je zoekresultaten? Lijkt het je wat of mogen ze het net zo snel weer verwijderen als de eerdere pogingen?

Bron afbeeldingen

0 Shares:
Dit artikel is 4.323 keer gelezen