Soms kom je een (online) initiatief tegen dat je niet alleen wilt liken of doorsturen, maar waar je mensen echt over wilt vertellen. Your Song is er zo één. Dit multimediale initiatief biedt militairen een muzikale uitlaatklep voor ervaringen waar woorden te kort schieten. De spits wordt afgebeten door rocksong ‘The Mission’.

Sterke verhalen hoor je wel, mannenpraat ook, maar sommige ervaringen zijn soms lastig onder woorden te brengen. Echt niet alleen omdat praten dan niet in de aard van het beestje zit, maar  ook omdat de ervaringen die men opdoet binnen Defensie soms moeilijk te bevatten zijn voor mensen uit ‘de burgermaatschappij’. Tot mijn eigen familie behoren meerdere uniformmannen en vriendlief is voormalig militair. Niet zelden verliezen ze zich in gesprekken die ik vol bewondering aanhoor, maar nooit helemaal begrijp. Fascinerend blijven de verhalen wel. Alleen al door de fonkelende ogen, de passie en door het kameraadschap dat er onmiskenbaar in weerklinkt. Als burgermeisje klinkt het voor mij vaak allemaal zo ongrijpbaar. Toen ik vorige week in Metro over Your Song  las dacht ik dan ook: hier wil ik andere mensen over vertellen.

1482772_278896362275095_2012846384_n

Ieder verhaal zijn eigen beat

Your Song is tot stand gekomen via Humanism, de humanistisch geestelijke verzorging bij Defensie en gesponsord door de stichting Humanistisch Thuisfront. Diverse muzikanten met diverse muziekstijlen hebben ieder verhalen van een militair omgezet in muzieknummers die de komende weken online komen. De spits is afgebeten door My Favorite Scar, die met het krachtige rock-nummer The Mission het verhaal vertellen van twee militairen die betrokken waren bij een heftig vuurgevecht in Afghanistan. De afgelopen dagen is het nummer al bijna 3000 keer beluisterd op YouTube.

Elke week een nieuw nummer online

Andere artiesten die hebben meegewerkt zijn Aniek Maren, Joep van Geffen, Maame Joses, Qeaux Qeaux Joans, Memru Renjaan en Debrah Jade, Brat Spitt en Pine Bluff. Deze nummers zullen de komende  weken online komen. Als je al een beetje meer wilt weten over de muziekstijlen, de verhalen en de ontmoeting met de muzikanten kun je op de website al meer lezen. Houd echter ook vooral de verschillende social media kanalen in de gaten om ook de andere nummers straks te kunnen beluisteren!

Volg Your Song

Your Song is met recht multimediaal te noemen. Niet alleen vind je op de website interessante blogposts, ook vind je ze terug op Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Vimeo, Flickr, Pinterest én Google +! Een ambitieus project, zo blijkt. Alles bij elkaar hebben ze toch al aardig wat volgers verzameld. Wil je de muziek al beluisteren en direct meer te weten komen over de marine? Tot 15 april kun je de video’s bekijken in het Mariniersmuseum in Rotterdam.

8079995_orig

Beeldmateriaal: Your Song

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.975 keer gelezen