Jazeker! Je ogen althans. Ruim 6 op de 10 mensen draagt een bril of contactlenzen. Dat aantal is best aanzienlijk. En vanaf de veertig draagt een meerderheid zelfs een leesbril. Des te leuker om te melden dat er nu een app is, die leesbril dragende mensen er gewoon vanaf kan helpen. Geen dure ooglaserbehandelingen meer bij privéklinieken. Dit is the holy grail

glasses-

Nadelen

Ik ken veel mensen die helemaal niet gelukkig zijn met hun leesbril. Het is toch vaak een ‘moetje’. Ze zijn ‘m vaak kwijt. De brilletjes liggen op meerdere plekken. Nachtkastje, bureau, keuken…En uiteraard zijn ze niet allemaal even fraai en modebewust. Kromme, afgekloven pootjes, goedkope Xenos exemplaren. Terwijl het toch heel gezichtsbepalend is zo’n bril. De redding is nabij!

GlassesOff

Zo heet ie dus; GlassesOff. Een app die belooft jou van je leesbril af te helpen. Je moet er wel even voor aan de slag. Werken dus! En na ongeveer 500 minuten –na ongeveer 3 maanden – kun je vrij als een vogel zonder leesbril door het leven. Joehee! Maar wat moet je er precies voor doen en hoe werkt het? De app heeft intensieve, visueel stimulerende opdrachten, die je 3×12 minuten per week moet doen. Je kunt de tasks helemaal personalizen en je krijgt updates in de vorm van statistieken en rapportjes over je vooruitgang. Ook kun je je vorderingen vergelijken met medegebruikers. Jouw persoonlijke programma wordt steeds bijgewerkt, aan de hand van de gedane oefeningen.

Techniek

Het principe is eigenlijk heel simpel. En het is vergelijkbaar met de beelden in computers. Die zijn opgebouwd in 1-en en 0-en. In het brein gebeurt dat in het visuele deel van de hersenen (visuele cortex). Daar is ieder plaatje opgebouwd uit vlakken, die ruimtelijkheid, contrast en richting in een volledig (scherp!) beeld laten samensmelten. De GlassesOff app gebruikt exact hetzelfde principe in de trainingsoefeningen. En speelt in op het versnellen van beeldverwerking. Door de afgemeten oefeningen wordt de visuele cortex in je hersenen getraind. Om uiteindelijk dit proces te versnellen. Zie het als buikspieren die slap zijn geworden. Je moet het alleen wél even doen, die sit-ups.

Succes gegarandeerd

Wow, de app belooft een 90% succes garantie. Wonderbaarlijk. Iedereen die het programma heeft doorlopen, leest scherper. En heeft zijn of haar leescapaciteit aantoonbaar verbeterd. Daarnaast is er wetenschappelijk bewijs (ja!) van de Universiteit van Californië Berkeley, valt te lezen op de website van GlassesOff. Je kunt het verouderingsproces van je ogen niet stoppen, dus is regelmatig onderhoud nodig. Om je ogen op peil te houden, moet je de app wel om de paar weken gebruiken.

Wat kost het?

De app is gratis verkrijgbaar bij de App-store en Google Play (Android). De try out periode is gratis en duurt ongeveer twee weken. Waarna je de volledige versie kunt downloaden tegen een speciaal tarief. Tijdens de launch periode (nu!) is dat 7,25 EUR. Na het voltooien van je persoonlijke programma bestaat de mogelijkheid om je te registreren voor het doorlopende programma voor 5,00 EUR per maand. Ik heb geen (lees) bril, maar ik ben nu wel heel benieuwd. Bovendien wil ik de leeftijd van mijn ogen best verjongen met 8 jaar.

 

0 Shares:
Dit artikel is 20.680 keer gelezen