Met de CubeSensor kun je een aantal factoren meten bij jou in huis die invloed hebben op jouw gezondheid en jouw welzijn. Door de kleine cubusjes door heel jouw huis te plaatsen krijg jij een accuraat beeld van de invloed dat jouw huis heeft in je leven.

Bij een nieuw jaar horen goede voornemen. Al jaren roep ik dat ik af wil vallen, maar dit jaar heb ik het anders gedaan. Ik wil gezonder leven. Daarom ben ik 2013 geëindigd (dus niet 2014 begonnen) met de aanschaf van een Withings weegschaal en een activitytracker.

Nu ben ik helemaal hip met mijn trendy nerdgear, maar beter nog: ik heb inzicht in mijn gewicht op mijn tablet en telefoon en ik kan zien hoe mijn activiteiten daaraan bijdragen. En dat heb ik nodig. Het is misschien nog te vroeg om te juichen en ondertussen heb ik ook al afgeklopt, maar die grafiekjes helpen me echt om bewuster met mijn gezondheid om te gaan. En dus ook met afvallen.

Alle factoren zijn van belang

Op het moment dat je gezonder wilt gaan leven komt er van alles bij kijken. Op het moment dat ik op onze flitsende weegschaal ga staan meet hij bijvoorbeeld ook de hoeveelheid CO2 in de lucht. En de temperatuur. Geen idee wat het van invloed heeft op mijn gezondheid, maar ik heb wel alles bij elkaar staan. Grafisch kan ik zien of het invloed op elkaar heeft. Waarom precies mag iemand anders me uitleggen.

Maar dit gebeurt dus alleen in de badkamer. En dat is nou net de ruimte in het huis waar ik de minste tijd doorbreng. Hoe zit het met alle andere ruimtes? Daar komt CubeSensor om de hoek kijken. De CubeSensor is een sensor in de vorm van een cubus, maar dat had je waarschijnlijk al geraden. Deze sensor meet onder andere de lucht kwaliteit, de temperatuur, de luchtvochtigheid en het licht.

cubesensors-xl

Schudden voor gebruik

De CubeSensors zet je dus door heel het huis en als je even schud met het doosje krijg je in de app de meest actuele metingen en adviezen. Zo kan het in de studeerruimte lonen om even het licht aan te zetten, zodat je beter kunt werken.

Gezonder met CubeSensor

Het is echt een trend om gear aan te schaffen die bijdragen aan jouw gezondheid. Of in ieder geval inzicht verschaffen in de factoren die jouw gezondheid bepalen. CubeSensor is daar een perfect voorbeeld van. Lijkt me gaaf om mijn huis te vullen met deze geinige cubusjes met met prijzen tussen de $300 en $600, afhankelijk voor het aantal, zie ik dat dit jaar nog niet gebeuren.

Bron: TechCrunch

0 Shares:
Dit artikel is 4.550 keer gelezen