Eindelijk, maar dan echt eindelijk is er een nuttige toepassing bedacht voor 3d printen. Waar je ook bent, het gaat over 3d printen. En over hoe gaaf het is. En over wat je er allemaal wel niet mee kunt doen. Maar eindelijk kunnen we onze eigen snoepjes printen. Je gaat me toch niet vertellen dat jij daar niet op zat te wachten?

Laat ik maar even direct iets recht zetten. Natuurlijk zie ik het nut in van 3d printen. Het is gaaf om te zien wat er allemaal mogelijk is en wat voor gave dingen mensen kunnen maken. Maar je eigen snoep printen… Kom op! Wie wil dat nou niet?

ChefJet and ChefJet Pro

De printers van 3D Systems: ChefJet en ChefJet Pro kunnen eetbare snoepjes printen in allerlei vormen en groottes. Volgens 3D Systems zijn zij de eerste 3d food printer. De snoepjes worden geprint met een mix van suiker en water. Met deze combinatie kunnen snoepjes gemaakt worden in de meest ingewikkelde vormen.

Het verschil tussen de ChefJet en de ChefJet Pro zit hem in het gebruik van kleur. De ChefJet print alleen in zwart en wit.

Chefjet2

Te duur voor in de keuken

Wacht nog even voordat je naar de winkel rent. Ten eerste zijn ze pas vanaf de tweede helft van dit jaar beschikbaar en daarnaast mag je naar verwachting $5.000 neertellen voor de zwart wit snoepjes en $10.000 als je van kleur houdt. Beetje prijzig dus voor in de keuken.

De toepassingen voor bedrijven zijn wel interessant. Zo kan de printer bijvoorbeeld van die mooie bruidspaartjes printen voor op een bruidstaart. En dan niet de standaard poppetjes, maar heel gedetailleerd met kloppende kleding en de gezichten van het echte bruidspaar.

Bron: The Verge

 

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 6.762 keer gelezen