Je telefoon weet meer van je dan je moeder, je beste vriend en je partner bij elkaar. Daarom is het een goed idee hemte beveiligen zodat als hij in verkeerde handen valt, niet gelijk al je privégegevens op straat liggen. Maar elke keer een pincode intikken is ook zo lame. SkipLock helpt daarbij.

Vertrouwde omgeving

De kernfunctionaliteit van SkipLock is simpel; als je verbonden bent met een eerder toegevoegd WiFi-netwerk of Bluetooth-apparaat, hoef je geen pincode meer in te voeren om je telefoon te ontgrendelen. Het idee is dat als je telefoon verbonden is met je WiFi thuis, of de carkit in de auto, je telefoon voldoende veilig is. Een code intikken is dan alleen maar irritant.

Omdat ik mijn werkmail binnenhaal op mijn telefoon en mijn werkgever via het Exchangebeleid een pincode op mijn telefoon afdwingt, was ik wel geïnteresseerd in de functionaliteit van SkipLock. Helaas werkt SkipLock niet lekker door de afgedwongen beveiliging; de app kan niet eens volledig starten, maar geeft een melding dat hij geblokkeerd wordt. Jammer.

De basisfunctionaliteit kun je gratis uitproberen in de trial-versie van SkipLock. Voor de meer geavanceerde functies zul je via een in-app-purchase moeten betalen. Omdat ik niet zo ver kom in de app, heb ik geen idee wat de prijs hiervan is. Gebaseerd op eerdere versies van de app, verwacht ik rond de € 4,-

Werkt SkipLock bij jou goed, laat het even weten in de comments!

httpv://youtu.be/GWEyoS9JlXE

Downloaden

De trial versie van SkipLock is gratis en en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 6.265 keer gelezen