Het WereldWijde Web om antwoord vragen is zó 2013. In 2014 worden we weer echt sociaal en vragen we het aan onze vriendjes, in plaats van aan Google. En daarvoor is er nu Jelly.

Jelly is het geesteskind van Ben Finkel en Biz Stone, de oprichters van Twitter. Dat geeft je ook gelijk een aardig idee over deze crowdsourced search engine. Je stelt je vraag in een beperkt aantal karakters, en omdat Instagram ons heeft geleerd dat foto’s cool zijn, moet er ook een fotootje bij.

Jouw vraag wordt dan uitgezet naar je primaire netwerk (jouw vriendjes) en je secundaire netwerk (vriendjes van vriendjes). Op dit moment worden vooral Facebook en Twitter gebruikt, maar je kunt ook vragen doorsturen aan mensen die niet op één van deze twee netwerken zitten.

Om te voorkomen dat je overspoeld wordt met vragen filtert Jelly het soort vragen dat ze je voorleggen.  Hiervoor gebruikt Jelly een algoritme om te zien wie, wat voor soort vragen beantwoord en dus ergens kennis over heeft. Deze persoon krijgt dan dit soort vragen voorgelegd.

Jelly is nog erg nieuw en voelt nog niet helemaal af. Het ontvangen van foto’s vanuit andere apps werkt nog niet en de app crashte ook een paar keer.

Leef jij op de bleeding edge van social of ben je een ware mevrouw Storthoop van kennis, dan moet je Jelly toch wel uitproberen.

httpv://youtu.be/O5wLT7hKNO8

Downloaden

Jelly is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 8.299 keer gelezen