Quip is een social tekstverwerker voor mobiele platformen. Dit betekent dat Quip de nadruk legt op mensen in plaats van op de documenten. Of dat ook werkt, lees je hieronder.

Te weinig teksverwerking

Traditionele tekstverwerkingsprogramma’s zijn vooral goed in het produceren van flinke lappen tekst die er goed uit zien als je ze afdrukt op een stuk dode boom. Nu we dat steeds minder doen, en steeds meer real time  met elkaar samenwerken, is het de vraag wat we van van onze tekstverwerkers verlangen. Quip denkt hierop het antwoord te hebben.

Als Google Docs  een tekstverwerkers is met samenwerkingsmogelijkheden, dan is Quip precies het omgekeerde. Quip plaatst de mensen die aan een document werken voorop door de nadruk te leggen op conversation threads. Als zo’n thread een maal geopend is kun je snel door het gedeelde document heen scrollen. De tekst en plaatjes passen zich automatisch aan aan je je schermgrootte. Dat is fijn als je even snel iets wilt bekijken, maar minder als de opmaak je wat kan schelen.

Quip_1 Quip_2 Quip_3

Quip mist veel van de functies die je kunt vinden in andere mobiele wordprocessors zoals Google Drive, Quickoffice, of OfficeSuite. Daarbij is het ook minder krachtig dan notitie apps zoals Evernote of Springpad. Hierdoor is Quip wat mij betreft doorgeschoten naar de social-kant en biedt het te weinig om een echte tekstverwerker te zijn.

Quip_5

Wat verlang jij van je tekstverwerker?

Downloaden

Quip is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 5.958 keer gelezen