Een probleem waar elke blogger wel eens last van heeft: geen inspiratie! Je hebt een blog waarvoor je elke dag of elke week wil schrijven, maar de creativiteit ontbreekt. YouTube biedt in dat geval uitkomst. Deze reus onder de videosites bevat namelijk veel mooi materiaal dat als idee kan dienen voor het schrijven van een artikel, of dat bruikbaar is als illustratiemateriaal voor je blog.

Een ijzeren wet in de blogwereld is dat lijstjes altijd werken. Ook op YouTube vind je kanalen die handig inspringen op de populariteit van lijstjes. Dit soort kanalen zijn dus uiterst geschikt om als startpunt te gebruiken bij je zoektocht naar ideeën voor je blog. Alltime 10’s en List25 vind ik persoonlijk de twee beste in dit genre. Ze bevatten veel videomateriaal en de filmpjes zijn mooi uitgewerkt en gecategoriseerd in afspeellijsten.

Alltime 10’s

Het eerstgenoemde kanaal is het populairst en heeft bijna anderhalf miljoen abonnees. De top-tien-lijstjes zijn ingedeeld in verschillende categorieën als sport, wetenschap en natuur. Daarnaast vind je er afspeellijsten als Weird and Wonderful en Bizarre. Heb je altijd al willen zien wat de tien duurste hotelkamers ter wereld zijn, of de tien gekste dingen die ooit op Ebay zijn verkocht? Je weet nu waar je terecht kunt. De ultieme top tien op dit kanaal is de Alltime 10’s top tien, met de meest bekeken video’s van dit kanaal. Het filmpje waarin plaatsen op aarde voorbijkomen die niet voor publiek toegankelijk zijn, heeft bijvoorbeeld meer dan zeven miljoen views. Hieronder kun je het zien.

List25

Het mooie van List25 is dat bij de video’s een link naar de website is geplaatst. De items in de filmpjes worden uitgebreider behandeld dan bij Alltime 10’s en door een voice-over toegelicht. Op de site is het commentaar bij de filmpjes uitgeschreven en voorzien van foto’s. Alle video’s zijn op deze manier uitgewerkt. Vooral de categorie Geography & Travel bevat zeer fraaie beelden van de meest bijzondere plaatsen op aarde. Zelfs blogtips en eigenschappen die je als blogger moet hebben, ontbreken niet op deze interessante website.

Jouw inspiratie?

Ik ben zelf zo’n fan van ’s werelds grootste videosite, dat dit het onderwerp van mijn blog is. Maar al vind je YouTube niet zo geweldig; als de creativiteit bij het schrijven eens ontbreekt, vind je er wellicht het idee voor je volgende blogpost. Zeker op een van de twee genoemde kanalen. Ik hoop dat je iets kunt met bovenstaande tip voor bloginspiratie. Waar ik  benieuwd naar ben: waar haal jij de inspiratie voor je blog vandaan als je creativiteit je in de steek laat?

0 Shares:
Dit artikel is 4.962 keer gelezen