Je bent op visite bij vrienden of familie. Al snel gaat er een briefje door de huiskamer met het wifi-wachtwoord. Bij de eerste poging lukt het bijna nooit. Is het dan toch een kleine letter in plaats van een hoofdletter? Nee, het is een 0 in plaats van een O. Bijna iedereen zal deze situatie herkennen. Het is vervelend en omslachtig. Waarom is hier niet eerder iets voor bedacht? We hoeven nu niet langer moeilijk te doen. De oplossing is gekomen en heet Instabridge.

Hoe werkt Instabridge?

Instabridge logoIk ben met enige regelmaat in Stockholm. Eind vorig jaar ben ik in contact gekomen met de mensen achter Instabridge. Inmiddels is deze dienst ook te gebruiken in Nederland. Het is bijzonder innovatief en ik kan dan ook niet begrijpen dat dit niet eerder is bedacht. Zo zie je maar weer dat de eenvoudigste ideeën vaak de beste zijn.

De Instabridge app op je smartphone zorgt ervoor dat je met een druk op de knop wifi-toegang kunt verlenen aan je vrienden of aan iedereen die de app heeft geïnstalleerd. Als het wachtwoord ooit wordt gewijzigd merkt niemand dit. Iedereen kan automatisch gebruikmaken van het netwerk. En mocht er iemand zijn die je toch niet zo aardig vindt, dan is die persoon met één druk op de knop afgesloten van je netwerk.

Dit biedt ook grote kansen voor openbare plaatsen, zoals cafés, bibliotheken en flexplekken. Iedereen met de Instabrigde app kan zonder moeilijke toestanden direct online. In tegenstelling tot andere diensten die deze service verlenen hoeft er geen tegenprestatie geleverd te worden, zoals een like op Facebook.

Indien een openbare plek geen Instabridge gebruikt dan hoeft slechts één persoon verbinding te maken via een wachtwoord. De andere mensen kunnen direct via Instabridge op internet.

Instabridge screenshot map Instabridge screenshot_my_networks Instabridge screenshot_network_detail Instabridge screenshot_wifi_list

Hoe veilig is Instabridge eigenlijk?

De app zorgt ervoor dat het wachtwoord op de telefoon van de ander wordt opgeslagen. Dit wachtwoord is niet te zien voor de gebruiker. Echter, iemand met een klein beetje hack-kennis zou het wel kunnen achterhalen, met name op een toestel dat is geroot. Wat dat betreft is het verstandig om niet standaard toegang te verlenen aan alle Instabridge-gebruikers, maar alleen aan mensen uit je contactenlijst die je vertrouwt.

Alleen voor Android

Op dit moment is Instabridge alleen beschikbaar voor Android. Enthousiaste iPhone-bezitters kunnen hun e-mailadres achterlaten op de website. Zij ontvangen bericht zodra de app beschikbaar is op de iPhone.

0 Shares:
Dit artikel is 8.328 keer gelezen