Comic Sans voor de win! Met Type:Rider leer je tijdens het spelen over tien van de meest iconische lettertypes ooit. Als twee puntjes baan je je een weg door werelden gedomineerd door verschillende lettertypes.

Spelend leren

Type:Rider is een platform type spel (denk Super Mario Bros) waar je als twee rollende puntjes je door werelden vol typografie worstelt. Het spel heeft bakken sfeer door de gevarieerde landschappen, de achtergronden van onder andere prehistorische rotstekeningen en donkere schaduwen.

Onderweg verzamel je objecten en verplaats je blokkades om zo uiteindelijk bij je doel te komen, waar je wordt beloond met informatie over het lettertype. Als je één van de gloeiende objecten verzamelt krijg je een alinea met tekst, waarmee je wat leert over de geschiedenis van het lettertype van de wereld waar je je in bevind. Dit is een beetje een abrupte onderbreking van de gameplay, maar mag verder de pret niet drukken.

De bediening van Type:Rider is dik in orde. Je kunt kiezen uit drie opties; de knoppen op het scherm, met behulp van de accelerometer of door middel van; tik links om naar links te gaan, rechts om naar rechts te gaan en links en rechts om te springen.

Type:Rider is een geinig spelletje waarbij je ook nog eens wat leert over typografie. Hoe bedoel je voor nerds?!?

TypeRider TypeRider2 TypeRider3

Downloaden

Type:Rider  kost € 2,69 en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 2.949 keer gelezen