Twitter wil graag met je meedenken en je op de hoogte houden van interessante tweets. Op basis van jouw profiel en de mensen die jij volgt pikt Twitter de berichten uit de stream waarvan hij denkt dat ze interessant voor je zijn. En hij brengt je op de hoogte met een melding.

Als je echt niets wilt missen dan is dit een geweldige update van Twitter. De laatste tijd is Twitter aan het experimenteren met deze functionaliteit met het account @MagicRecs. De bio van dit account vertelt het volgende:

sends instant, personalized recommendations for users and content via direct message

Als je dit account volgt krijg je dus DM’s met suggesties van tweeps en tweets.

Handig of niet?

Om nu interessante zaken op Twitter te ontdekken maak ik gebruik van de – hoe kan het ook anders – “ontdekken” tab. In deze tab zie ik wie ik zou moeten gaan volgen. @MagicRecs stuurt me deze nu dus per DM. Klinkt erg handig, toch?

Functionaliteit in andere apps

Met de feedback van Twittergebruikers gaat Twitter deze functionaliteit uitrollen naar andere apps. Android en iPhone gebruikers krijgen binnenkort notificaties van suggesties. Gelukkig bestaat er ook de mogelijkheid om deze uit te zetten.

Ik haat notificaties

Zeker op mijn telefoon. De bovenbalk van mijn telefoon moet leeg blijven. Dus die notificaties vind ik niet zo’n goed idee. In een baalmoment las ik over het gedeelte heen dat DM’s gewoon blijven bestaan. Gelukkig wees Hermaniak van Twittermania me hierop. Dank daarvoor! Mijn weekend is weer goed. Laat de DM’s van @MagicRecs maar komen!

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.882 keer gelezen