Het begin van het einde voor MSN News. In de reorganisatieplannen wil Microsoft af van hun freelancers en gecontracteerde redacteuren. Het bedrijf van Bill Gates gaat haar pijlen meer richten op smartphones en andere dienstverlening.

Het slechtste

Maar liefst een verlies van drie miljard dollar kostte het Microsoft om MSN News te onderhouden. Het gaat namelijk niet goed met ze. Genoeg reden dus, meent de computergigant, om flink te schrappen in de kosten van zo’n eigen nieuwsvoorziening. Volgens insiders moeten dan zeker honderd redacteuren een andere baan gaan zoeken.

Journalist

Kopieëren

Dit past in de nieuwe weg die Microsoft in wil slaan. Nadat hun CEO Steve Ballmer vervroegd pensioneert, wil Microsofts core-business de smartphone- en tabletmarkt oppakken. In die visie is eigen nieuwsgaring van hun site bijzaak. Voortaan maakt MSN News meer gebruik van persdiensten zoals NBC, Reuters en Associated Press. -Gaap- Dat wordt een schaamteloze kopie dus van wat wij allang weten en kunnen lezen.

0 Shares:
Dit artikel is 5.970 keer gelezen