Whatsapp is geweldig. Maar wat als je echt wat te zeggen hebt? Dan heb je geluk, want nu is er WhatsCall!

Geen Whatsapp

Laat ik gelijk duidelijk zijn; WhatsCall is geen onderdeel van van Whatsapp, maar heeft wel dezelfde waarden hoog in het vaandel staan. WhatsCall wil namelijk betrouwbaar, gemakkelijk en goedkoop jou in contact brengen met al je vrienden en familie.

Voip opnieuw uitgevonden

WhatsCall maakt hiervoor gebruik van Voip technologie, maar onderscheidt zich van al bestaande apps op een paar fronten:

  • Alleen de beller heeft de app nodig. Je kunt dus iedereen bellen, vast, mobiel of houten Nokia. Zij hebben de app niet nodig om jouw oproep te ontvangen.
  • Jouw oproep verschijnt ook onder jouw nummer bij de persoon die je belt. Dus geen geweigerde oproepen meer omdat je belt met een onbekend nummer.
  • De prijs: gemiddeld kost een minuutje binnenlands bellen met WhatsCall je 3 cent per minuut.

Schoonheidsfoutjes

WhatsCall is een supergaaf idee van twee leuke ondernemers, maar perfect is het nog niet. Zo merk je bij het bellen over 3G een merkbare vertraging op de lijn. Nou denk ik gelukkig niet al te snel, maar het stoorde me toch wat. Als je belt over WiFi heb je hier nog steeds last van, maar gelukkig wel in mindere mate.

En dan het design; de app is hun eerste release, maar het design van de app heeft nog wat werk nodig. Het is Android 3 jaar geleden en Holo is nog nergens in zicht.

Wat wel handig is, is dat de dialer automatisch al je contacten importeert zonder je contactenlijst te vervuilen met allerlei dubbele vermeldingen. Wat ik dan weer mis is de functionaliteit van mijn HTC om door middel van het T9 tikken op het toetsenbord, snel mijn contacten te vinden.

whatscall1

whatscall2

Downloaden

WhatsCall is gratis en je krijgt er € 0,50 beltegoed bij en kun je hier downloaden. Begin volgende week is hij er ook voor iOS.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 4.968 keer gelezen