Alle Engelse middelbare scholen zijn verplicht om 3d-printers in huis te hebben voor lessen in design en technologie. Dit staat in een nieuw leerplan.

Ook programmeren in het curriculum

Naast design en technologie wordt ook programmeren standaard onderdeel van het curriculum voor alle Engelse scholen. Op het programma staat ‘een reeks programmeertalen’ en de interactie tussen hardware en software. Programmeren zal zelfs al een vak zijn op basisscholen.

Onrealistische planning?

Het nieuwe curriculum zou in september 2014 in moeten gaan. De lerarenvakbond vindt deze planning ‘compleet onrealistisch‘. De bond heeft het over gebrek aan begrip voor de hoeveelheid planning die nodig is bij de introductie van een nieuw curriculum.

Waarom onrealistisch?

Ik ben geen onderwijs expert en dat wil ik ook niet worden, maar het is nu juli 2013. Is het echt onmogelijk om een nieuw curriculum in ruim een jaar te introduceren? Ik vind het mooi dat skills als programmeren en design en technologie onderdeel wordt van het onderwijs. Maar is het echt teveel gevraagd om volgend jaar kinderen klaar te maken voor de wereld van nu? Of speelt er iets anders?


Geschreven door