Achter de schermen bij 42Bis is het een drukte en gezelligheid van belang. Met meer dan 70 bloggers, onze eindredacteuren en ons CSI Team zorgen we ervoor dat 42Bis jou – onze lezer – elke dag weer interessante, leuke en vermakelijke content biedt.

Maar wie zijn die bissers eigenlijk? En waarom hebben ze zich aangesloten bij 42Bis? Dat vertellen ze jou in deze reeks.

Deze week: Esther Dado

Wie ben je en wat doe je?

Tien jaar ben ik werkzaam geweest in de boekenbranche, eerst in de boekhandel, later in de uitgeverij. Bij een specialistische uitgeverij heb ik kennis opgedaan op het gebied online marketing, waaronder het opzetten van een nieuwe website met een webshop. Sinds 2012 ben ik freelance webredacteur en webcoördinator.

Sinds wanneer ben je eindredacteur voor 42bis?

Toen ik in 2012 de keuze heb gemaakt om als freelancer verder te willen, heb ik mij aangesloten bij 42bis, als eindredacteur.

Waarom besloot je om je aan te sluiten bij 42bis?

De belangrijkste reden was om nieuwe mensen te ontmoeten en om meer te leren over het online vakgebied.

Wat heb je eraan om voor 42bis eindredactie te doen?

Als eindredacteur lees, beoordeel en redigeer ik de blogs voordat ze live gaan. Niet alleen houd ik zo mijn redactionele vaardigheden scherp, ook blijf ik op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen het online vakgebied. Bovendien vind ik het inspirerend om mensen te ontmoeten met wie ik dezelfde passie voor het web deel. Het is gaaf om te zien hoe je van elkaar kunt leren en hoe openlijk iedereen zijn kennis deelt.

Wanneer was je voor het eerst online?

Ik was er vroeg bij! Zeker in 1995, misschien zelfs al in 1994.  Ik studeerde nog, woonde samen en mijn vriend had een internetaansluiting. Bij CompuServe, één van de eerste internetproviders in Nederland. De interface van CompuServe was nou niet bepaald denderend en inbellen was duur, want je betaalde per minuut. We zijn toen overgestapt naar XS4ALL. Daar kon je voor een vast bedrag per maand internetten. Op de opleiding hadden we Gopher. Zelfs de opkomst van de eerste grafische browser Mosaic en later Netscape Navigator kan ik me nog herinneren.

Welk boek lees je nu?

Ik heb het eerlijk gezegd al uit, maar ben het aan het herlezen: Wat is er in hemelsnaam gebeurd? Het complete verhaal van onze geschiedenis – van oerknal tot nu (Nieuw Amsterdam).

In een razend tempo vertelt auteur Christopher Lloyd de geschiedenis van de aarde dat een tijdsbestek beslaat van 13,7 miljard jaar. Vanaf de oerknal, het uitsterven van de dinosauriërs, de eerste mensen, de globalisering tot aan de moderne wetenschap. Maar het boek gaat voor het overgrote deel over de geschiedenis van de mensheid. Zeer beknopt, maar toch met voldoende diepgang, en boordevol gekke feitjes. Je kunt het boek lezen als één doorlopend verhaal, maar je kunt de hoofdstukken ook afzonderlijk lezen als je meer over een bepaalde periode wilt weten. Ik vond het boek in één woord: fascinerend. Een aanrader dus!

Wat is het grootste avontuur dat je ooit hebt beleefd?

Ik heb eens met 200 km per uur over de Duitse Autobahn geraasd. Ik zat zelf acher het stuur en was benieuwd hoe hard 200 km/u eigenlijk was. Nou, dat was hàrd.

Lijkt het jou ook leuk om mee te draaien in het 42Bis CSI Team en onze nieuwe virtuele collega te worden? Meld je dan hier aan

0 Shares:
Dit artikel is 2.165 keer gelezen