Achter de schermen bij 42Bis is het een drukte en gezelligheid van belang. Met meer dan 70 bloggers, onze eindredacteuren en ons CSI Team zorgen we ervoor dat 42Bis jou – onze lezer – elke dag weer interessante, leuke en vermakelijke content biedt.

Maar wie zijn die bissers eigenlijk? En waarom hebben ze zich aangesloten bij 42Bis? Dat vertellen ze jou in deze reeks.

Deze week: Annemarie Gerbrandy

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben redacteur akkerbouw bij Agrio Uitgeverij. Ik schrijf voor de vier regionale weekbladen van Agrio en een ‘glossy’ voor de akkerbouw, genaamd Akker Magazine. Verder ben ik contentmaster voor Akkerwijzer.nl en ik houd mij bezig met sociale media en akkerbouw. De bedoeling is om het cross-mediale concept nog verder uit te breiden. Daarnaast heb ik samen met mijn man een melkveehouderijbedrijf (dus geen akkerbouw!).

Sinds wanneer ben je eindredacteur voor 42bis?

Sinds april 2012, net voor de overgang van Contentgirls naar 42bis.nl. Ik doe vooral eindredactie, maar heel soms schrijf ik een blog. Ik zou het liefst meer willen bloggen, maar het ontbreekt aan tijd. Bovendien zit ik soms zo vast in het journalist-zijn (schrijven over een ander), dat ik het moeilijk vind om vanuit mijzelf te schrijven.

Waarom besloot je om je aan te sluiten bij 42bis?

Ik heb mij aangemeld als eindredacteur om bij te blijven over wat zich allemaal op het web afspeelt, inspiratie op te doen om zelf te gaan bloggen, nieuwe contacten te leggen en vooral omdat ik het leuk vind om met teksten bezig te zijn. Ik hoop dat ik de bloggers met mijn suggesties kan helpen om hun teksten nog beter te maken en door veel blogs te lezen, kan ik mijn eigen vaardigheden ook aanscherpen. Het werkt dus van twee kanten. Verder vind ik het leuk en boeiend om deel uit te maken van de 42bis-team.

Wat heb je eraan om voor 42bis eindredactie te doen?

Zoals ik hierboven ook al schreef, kan ik leren van teksten van anderen. Daarnaast blijf ik door het lezen van blogs een beetje bij van wat er zich allemaal op het web afspeelt. En ik dwing mijzelf om bijna dagelijks op 42Bis te kijken of er nog interessante blogs voor mij bij zitten.

Welk boek lees je nu?

Het boek dat ik nu lees is een niemendalletje met de titel Bubbels (Katie Agnew). Het is een leuk boek om voor het slapen gaan te lezen, maar verder niets bijzonders. Maar het is een e-book en ik moet bekennen dat ik sinds kort heel gelukkig ben met mijn e-reader. Terwijl ik altijd heb geroepen dat ik een boek moest kunnen ‘ruiken’. Daarnaast lees ik Slimmer online werken van Stephan ten Kate, een handig boekje met online tips en tricks.

Wat was je eerste online nickname?

Toen ik mijn Twitter-account aanmaakte, heb ik mijzelf Marietje67 genoemd, omdat Annemarie al bestond. Mijn man heeft een melkveehouderijbedrijf en wil ik tussen alle Afra’s, Nicoletten, Jannies en Pluimpjes opvallen, dan moet ik ook een nummer achter mijn naam zetten.  Ik gebruik die nickname nog steeds. Lekker gemakkelijk en ik ben online nog nooit iemand tegen gekomen die zichzelf een koeiennaam heeft aangemeten.

Wat is je favoriete quote?

‘Als je niets te doen hebt, doe het dan niet hier’. We draven zelf binnen ons werk en gezin wel eens een beetje door. Dat leidt soms tot chaotische situaties. Zo’n tegeltjeswijsheid drukt je dan met de neus op de feiten. Want er mag natuurlijk ook wèl eens rust in de tent zijn.

Lijkt het jou ook leuk om mee te draaien in het 42Bis CSI Team en onze nieuwe virtuele collega te worden? Meld je dan hier aan

0 Shares:
Dit artikel is 2.544 keer gelezen