Toen Twitter medeoprichter Jack Dorsey op 21 maart in 2006 zijn eerste tweet postte (“Just setting up my twttr”), had hij nog geen idee wat de impact van de dienst zou zijn. Nu, 7 jaar later is Twitter niet meer weg te denken uit het online leven. En hoewel dat met ICQ ooit ook het geval was – en wie gebruikt dat nu nog? – ziet de toekomst er voor Jack Dorsey en zijn  collega’s rooskleurig uit.

twitter-chats-3601Meer dan 200 miljoen actieve gebruikers twitteren erop los en delen elke dag zo’n 400 miljoen tweets met elkaar. Zo’n 600 miljoen zoekopdrachten worden dagelijks ingetikt op Twitter. Twitter speelde een rol bij de Arabische Lente en andere maatchappelijke en politieke verschuivingen. De oude paus tweette en de neo-paus zet die neo-traditie voort en weet daarmee momenteel 200.000 nieuwe volgers per dag te vangen in zijn web van oude mannen in fabulous jurken.

Alles is Twitterig

Er is geen televisieprogramma zonder twitterstream, geen event zonder hashtag, geen discussie zonder ongenuanceerde twittermeningen. Er worden nieuwe banen gevonden op Twitter, oude banen kwijtgeraakt, contacten gelegd en huwelijken gesloten en de eerste scheiding (tweiding?) zal waarschijnlijk ook niet heel lang meer op zich laten wachten.

Al met al heeft Twitter in 7 jaar meer impact op de wereld gehad dan menigeen in 80. Daarom dan ook hartelijk gefeliciteerd Twitter en nog vele jaren.

Video

Ter ere van deze mooie mijlpaal, zet Twitter met een video een aantal belangrijke hoogtepunten op een rijtje. Ken je deze nog..nog…nog?

httpv://www.youtube.com/watch?v=Bl-FpuehWGA

En jij?

Wat is jouw mooiste Twitter-verhaal? Vertel het ons in de comments. De mooiste verhalen plaatsen we op de site natuurlijk. Heb je een mooie actie gehouden of de liefde gevonden, heb je via twitter je bedrijf gered of je huisdier? Heb je je huis in kunnen richten of heeft iemand je net dat ene fijne duwtje in de juiste richting gegeven? Ik ben heel erg benieuwd. Oftewel: vier Twitter’s verjaardag met een mooi verhaal.

0 Shares:
Dit artikel is 2.949 keer gelezen