Bruidsparen kunnen in Nijmegen hun bruiloft live op internet uitzenden. Ik las dit nieuws in een bericht van de omroep Gelderland van 14 februari 2013. In het Oosten van het land, daar is altijd wat aan de hand, dacht ik. Datat bracht me bij de in Almelo geboren cabaretier Herman Finkers en ik stelde me voor dat hij er  een goeie grap over zou kunnen maken. Daarna vroeg ik me af waarom je eigenlijk wilt trouwen onder toeziend oog van de webcam.

Waarom de webcam?

Volgens de gemeente willen bruidsparen graag iedereen laten meegenieten van hun speciale dag. Familieleden die ver weg wonen kunnen zo toch getuige zijn van de huwelijksvoltrekking. Nu denk ik bij ‘grootse live uitgezonden bruiloft met veel mensen’ altijd direct aan Yolanthe en Wesley (en Koefnoen) en aan ‘Barbie’ die na haar zwangerschap toch ook nog een huwelijksfeestje met alcohol wil vieren. Natuurlijk spelen uitzendrechten en geld een rol, maar wat te denken van ijdelheid? Ik kon me ineens niet voorstellen dat dit Nijmeegse nieuws echt nieuws was. Er zijn toch veel meer ijdele mensen in het land?

Is het wel nieuws?

En zo zocht ik op Google naar ‘Bruiloft live op internet’. En ja hoor, de gemeente Leeuwarden biedt de ‘live broadcast’ ook aan. Net als de gemeente Tynaarlo en Zoetermeer en vast nog vele andere gemeenten. Er is blijkbaar vraag naar en als je als gemeente raadsvergaderingen ‘live’ uitzendt, dan is de stap naar het ‘broadcasten’ van een huwelijk snel gemaakt. Het lijkt me ook een stuk minder saai overigens. Ik ben benieuwd wat het volgende is dat we via de webcam gaan meemaken. Wat te denken van een ‘live scheiding’? Of de vrijdagmiddagborrel ‘live’ voor de mensen die er niet bij kunnen zijn? Jongens, het is vrijdag, wie biedt?

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 2.493 keer gelezen