Heb je al een griepje gehad afgelopen periode of voel je een griepje opkomen? Dat kan, momenteel is er veel griep activiteit in Nederland. Ga dus snel naar je dokter om de griepprik te halen wanneer je deze nog niet hebt gehad.

De non-profit tak van de grote zoekgigant Google, Google.org houdt zich bezig met verschillende experimenten. Sinds 2004 heeft Google een opmerkelijke en accurate voorspellingen gedaan van griepgevallen in Nederland. De plotselinge pieken in op griep gebaseerde zoekopdrachten (mensen die opzoek zijn hoe zij griep tegen gaan) zijn verwerkt in een tabel. Daarnaast zijn de exacte gegevens over griepachtige verschijnselen beschikbaar gesteld door het European Influenza Surveillance Network

Google Griep Grafiek 1

In onderstaande grafiek is ook duidelijk te zien dat Nederland last heeft van de griep. De grafiek piekt dit jaar nog niet zo hard als de twee uitschieters, maar in de buurt komt hij zeker.

Google Griep Grafiek 2

In de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland zijn er geen resultaten weergegeven door Google. Waarom deze geen resultaat geeft is niet bekend. In overige provincies is wel zichtbaar wat de grieptrend daar doet.

Wil je weten hoe grieperig andere landen zijn? Bekijk dan even onderstaande interactieve grafiek of bezoek de grieptrends pagina hier.

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 4.337 keer gelezen