De final release van WordPress 3.5 is al even een feit! Het uploaden en invoegen van media is sterk verbeterd in de nieuwste versie en natuurlijk hoort bij deze feestelijke release ook een nieuw standaard-theme: Twenty Twelve.

Nieuw mediabeheer

Het mediabeheer in WordPress was sinds de eerste release al een zwak punt in het populaire content management systeem. Met de nieuwe uploadbox kunnen gebruikers eenvoudig meerdere afbeeldingen naar de mediabibliotheek slepen en deze voorzien van beschrijvingen. Afbeeldingen invoegen kan voortaan met behulp van de lightbox, waarin thumbnails van alle afbeeldingen in de mediabibliotheek getoond worden.

Twenty Twelve

Het nieuwe standaard-theme Twenty Twelve is een (gratis) basic theme zoals we dat van WordPress gewend zijn; een strak design en ondersteuning voor diverse populaire feautures. Het nieuwste thema is volledig responsive en biedt meer dan voldoende opties om het standaard-thema naar wens aan te passen, zo kunnen headers en achtergronden worden aangepast en kan worden gekozen voor een optionele template zonder sidebar.

WordPress 3.5

Behalve de verbeteringen op het gebied van mediabeheer biedt WordPress 3.5 ondersteuning voor Retina-beeldschermen zoals deze worden gebruikt in de iPad en wordt de colour-picker geïntroduceerd: het kiezen van de perfecte kleuren voor jouw blog wordt daarmee nét even iets makkelijker gemaakt. Vergeet natuurlijk niet om voor de zekerheid een back-up van je database te maken, je weet het natuurlijk maar nooit…! We hebben zelf WordPress 3.5 zonder problemen op 42bis.nl geïnstalleerd;  de plugin Sharebar bleek na de update niet meer te werken, dus hebben we deze vervangen door DiggDigg.

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.733 keer gelezen