Het was voor mij een verrassing, maar er blijkt dus meer in de wereld te gebeuren dan alleen maar internet. Stand-up comedian Menno Stam licht wekelijks op 42bis het meest opvallende nieuws uit in zijn video-column Bijbabbelen met Menno. Zodat wij webnerds net kunnen doen alsof we ons ook heus wel met andere happenings bezig houden. 

Voor de tekstscanners bieden we ook de tekstversie hieronder.

Het Kabinet Rutte 2 wordt sneller uitgekotst dan een bedorven garnaal bij Marks favoriete Thaise Eettentje.

Liberaal Nederland hangt al een week met het hoofd boven de pot.

 

Bij De Telegraaf gaan ze ook helemaal los.
Gezien de stortvloed van dikke druipende koppen, kun je daar spreken van redactioneel projectiel braken!

Alleen de PvdA’ers kunnen de boel binnenhouden.Maar ja, die trekken al jarenlang met Ontwikkelingssubsidie door achtergebleven gebieden. Heb je eenmaal gefermenteerde hond gegeten met ee n Nepalese Aidsbaby, dan draait je maag zich niet meer zo snel om. Zeker niet, als je dat ook nog eens hebt weggespoeld met een oubollig broodje Cohen!

Mark Rutte zelf had deze week nergens last van. Die schoof in Istanbul zonder angst een Turks Pizzaatje naar binnen. Als je alleen in bed ligt, wordt er ook niemand wakker van die rotte scheetjes!

Zijn partij vertoont wel de symptomen van een flinke buikgriep. Veel intern gerommel, in de achterkamertjes hangt een apart luchtje. En het recent nog imposante gewicht, is binnen een week tijd dramatisch gehalveerd.

Een normaal geval van Gastro Enteritis is na een paar dagen voorbij. Even bijkomen met cola zonder prik en een banaantje. En voor je het weet zit je weer fluitend 10 minuten de krant te lezen voor die Bruine Schildpad zijn kop uitsteekt!

Maar deze patiënt zit echt even in de gevarenzone! De VVD moet zich zorgen gaan maken over eventuele uitdroging. En de opties zijn beperkt.

Het zoet is buiten bereik,

Het zuur heeft iedereen al,

Het enige wat overblijft is een zoutoplossing.

Reken maar dat iedere vrije Liberaal met zijn neus in de boeken zat deze week.  Ergens in dit Regeerakkoord moet toch iets staan  waarmee de middenklasse de dorst kan lessen.

Er zijn heel wat opties voorbij gekomen:

Laten we de Hedwige polder ombouwen tot een mega golfbaan!

Maak in ieder geval de nieuwe generatie VVD-ers gelukkig met een langstudeerbonus. Alleen voor studenten die voldoen aan het Corps-Quotum:

Een rijke pa, een versleten jasje en een Hockey-kut met een versgespoten parelketting!!

Stef Blok heeft op een gegeven moment zelfs geopperd om Jan 2,2 keer Modaal te trakteren op gratis kaartjes voor de Efteling. Die hebben het Sprookjesbos deze week uitgebreid met: De Nieuwe Kleren van de Keizer.

Is op zich wel passend voor deze situatie: Een leider die maar blijft doen alsof het allemaal geweldig is. Terwijl het volk alleen maar kan kijken naar de naakte waarheid.

Uiteindelijk ziet het er naar uit dat het toch nog goed komt.

Diederik Samson is ook de lulligste niet en is zoals het een goede vriend betaamt even langs gekomen met een fruitschaal en een potje Politieke Norit. Nog een paar dagen en dan is het nivellering virus definitief voorbij! Dus ziek nog even lekker uit, lieve Liberalen!

Dan kom ik volgende week gewoon weer gezellig bijbabbelen!

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.142 keer gelezen