Eindelijk tijd om die nieuwe header op mijn twitterprofiel eens uit te proberen! Eerst maar eens op zoek naar de juiste maten en tips op de interwebs. Ik vond een artikel van Designshack mét Photoshop template. Precies wat ik nodig had.

Profielfoto integratie

Je kan kiezen voor een mooie achtergrond of bijvoorbeeld een die overeenkomt met de kleuren van je logo en huisstijl (als het om een bedrijfsaccount gaat). Maar je kunt ook je profielfoto in de header integreren. Dat klinkt moeilijker dan het is, helemaal met zo’n handige template.

Download hier het TwitterHeader.psd

Maten

De Header afbeelding is 520px bij 260px. Je kunt maximaal 5MB uploaden dus dat is maximaal een afbeelding van 1252px bij 626px.

Als je een afbeelding hebt gekozen
Ga je naar: profiel bewerken > ontwerp > header wijzigen

Waar in je profiel je de header kunt uploaden

Hier upload je de afbeelding, na het opslaan is de Header direct actief op je profielpagina. Het klopt dat de onderkant van je afbeelding iets donkerder is. Twitter plaats automatisch een donker verloop over de header. Waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat de tekst die erop staat leesbaar blijft.

Als je geen gebruik meer wil maken van de header kun je deze makkelijk weghalen door de header afbeelding te verwijderen. Je profiel krijg dan automatisch weer zijn oude look.

Het template gebruiken

Omdat ik graag mijn profielfoto en mijn header in elkaar over wilde laten lopen heb ik het template gebruikt. Deze is trouwens ook handig om te kijken of je achtergrond je tekst niet onleesbaar maakt, zodat je uiteindelijk in een keer de perfecte header kunt uploaden.

Alles wat je moet doen is het aanpassen van de achtergrond. De UI lagen-groep is alleen bedoelt om te helpen, zodat je kunt zien hoe het eruit komt te zien op jouw twitter profiel. Zorg wel dat je deze lagen-groep verbergt als je de header opslaat.

twitterheader-template in photoshop

Als je net als ik je profielfoto in de header over wilt laten gaan, snijd je de afbeelding bij zodat je alleen het deel wat je als profielfoto moet uploaden kunt opslaan. Zorg wel dat je de afbeelding binnen het witte kader bijsnijdt. Anders sluit de profielfoto niet goed aan op de header, zo ondervond ik. Hou de afmetingen 71px bij 72px aan. Ik heb een laag (genaamd: Profielfoto kader TurnOff) aan het Photoshop bestand toegevoegd zodat je het witte kader kunt zien die straks ook om je profielfoto komt te staan.

Upload beide afbeeldingen en je nieuwe header is klaar! 

twitterheader-carinajonker

Op de website van Designshack staan al wat mooie voorbeelden en ook nog wat do’s en don’ts. Ik ben vooral heel benieuwd naar jullie creaties dus laat een link achter van jouw vernieuwde profiel!

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 4.469 keer gelezen