Toen ik overstapte van Apple naar Android heb ik echt even moeten zoeken naar leuke en handige apps. Veel apps worden namelijk voor maar 1 soort software gemaakt, maar hebben altijd een vervanger. Naast de standaard Android apps, zoals Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn, die je op je telefoon moet hebben staan, zijn de volgende 5 gratis apps ook erg handig/leuk.

Contact Photo Finder

Met deze app kun je foto’s van jouw contacten opzoeken en koppelen aan jouw contacten. Als je dan gebeld wordt kun je in een opslag zien wie het is. En het staat gewoon leuk in jouw contactenlijst. Contact Photo Finder  zoekt op internet en sociale media naar foto’s op naam van jouw contact. Vaak kun je dan ook kiezen uit meerdere foto’s. Het is een gebruiksvriendelijke app, dus geen moeilijk gedoe met uploaden enzovoort.

Waze

Waze is een gratis navigatie app. Hij verschilt met de traditionele GPS-navigatie-apps, want hij wordt door de gebruikers actueel gehouden. Toen de app net werd gelanceerd kon het wel eens gebeuren dat je op een weg reed die de app niet kende. De eerste gebruikers hebben dan ook echt bijgedragen aan het uitbreiden van de kaarten en inschatten van reistijden. In ruim 10 landen zijn er nu al volledige kaarten beschikbaar, waaronder Nederland. Gebruikers kunnen verder real-time meldingen doen van ongevallen, files, politiecontroles, werkzaamheden, etc. Zo kan Waze actuele verkeersinformatie geven, en die gebruiken bij het plannen van een route.

Dropbox

Met Dropbox kun je altijd en overal bij jouw bestanden, handig! Als je nog geen account hebt bij Dropbox, dan is het handig om die eerst aan te maken en jouw bestanden netjes hierin te plaatsen. Met de app op je PC en telefoon kun je vervolgens altijd en overal via internet bij de bestanden.

2GB geheugen kun je gratis in jouw Dropbox zetten en als je er een tweet uit gooit of vrienden overhaalt dan krijg je nog meer ruimte gratis. Het is daardoor een goede backup voor belangrijke documenten en erg handig omdat je rapporten, presentaties en foto’s altijd bij de hand hebt.

Kingsoft Office

Veel office-apps zijn duur of bieden in de gratis versie alleen viewer-mogelijkheden. Kingsoft Office is anders: met deze gratis app kun je Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties bekijken en bewerken. Ik heb veel apps geprobeerd, maar deze is naar mijn idee echt de beste.

De app heeft behoorlijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden voor doc, docx, xls, xlsx, ppt en pptx-bestanden. Als je een document bewerkt krijg je bovenin een menubalk waarin je horizontaal kunt scrollen. Documenten kunnen daarna opgeslagen worden, per mail worden verzonden of gedeeld worden in de cloud.

Where’s my water

Na al deze serieuze apps als laatste een toffe game die niet mag missen op jouw telefoon, Where’s my Water? Deze app is gemaakt door Disney en is het meest leuke spelletje ever! Pas wel op, want hij is verslavend.

Where’s My Water? is een uitdagende puzzel met retina-graphics, Multi-Touchbesturing en een sensationele soundtrack. Om te winnen, moet je slim zijn en uitkijken voor algen, giftige drek, schakelaars en vallen.” – aldus de omschrijving van Disney.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.251 keer gelezen