Tablets  zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Bijna iedere volwassene heeft naast een computer en smartphone ook een tablet.  Bij mij thuis is dit ook het geval.  Mijn zoontje (6) vindt die tablet toch wel heel interessant, wanneer hij kan (en mag) speelt hij spelletjes. Nadeel is dat die tablet van 10” met leren cover toch wel een beetje zwaar voor kinderen is, en ook niet echt handzaam. En als papa even dingen moet regelen via de tablet dan moet zoonlief hem met volle tegenzin inleveren.  Zijn er dan geen tablets voor kids? Jazeker, hier volgen vier leuke tablets voor de kleintjes.

Archos ChildPad:

Sinds maart ligt de Archos ChildPad in de winkel. Deze heeft een 7” scherm en is daardoor makkelijk hanteerbaar voor kinderen. Hij draait op Android 4.0, en Archos heeft een kindvriendelijke en kleurige interface bedacht. Er zijn vooraf 28 spellen geïnstalleerd waaronder Angry Birds (doet het altijd goed en niet alleen bij kinderen) Flight Frenzy en Pig Rush. De tablet is verder voorzien van een internetfilter en instellingen voor ouderlijk toezicht. De ChildPad heeft geen toegang tot de Play Store, maar in plaats daarvan wel toegang tot de Kids app sectie van de AppsLib Store, waar maar liefst 10.000 spellen te downloaden zijn. Genoeg keuze dus.De ChildPad heeft 1GB voor opslag en een 1 Ghz processor. De ChildPad kost 99 euro.

Bron: tweakers.net

 

Kurio:

Kinderen en dure tablets zijn geen goede combinatie is het motto van speelgoed en gadgets fabrikant Eldohm. Daarom hebben zij een tablet ontwikkeld speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je kunt de Kurio instellen door middel van 8 verschillende kindererprofielen, zodat de tablet naar eigen wens en leeftijd kan worden aangepast.

Ook de Kurio heeft een parental control filter en deze is door de ouders in te stellen naar leeftijd, categorie enz. Vooraf is in te stellen welke sites bezocht kunnen worden, welke applicaties het kind mag gebruiken en voor hoelang. Wat ik zelf goed aan de Kurio vind, is dat het een rubberen casing heeft, zodat hij wel tegen een stootje kan. De Kurio heeft een eigen app store waarin vele spellen te vinden zijn.  De Kurio werkt op Android OS en heeft een opslagcapaciteit van 4GB. Daarnaast heeft het 512 MB RAM geheugen. Verder is de Kurio voorzien van een Cortex A8 processor, en is hij verkrijgbaar met een 7, 8 of 10 inch scherm. Extraatjes zijn de webcam, HDMI uitgang en Micro SD slot.

De Kurio is te koop voor 169 euro

Bron: pcmweb.nl

 

Vinci Tab:

De Vinci Tablet is ontwikkelt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De producent heeft er een plastic frame omheen gebouwd, waardoor kleine kinderen hem makkelijk vast kunnen houden en er zelfs in kunnen bijten. De tablet heeft een 7” scherm en draait op Android 2.3. De Vinci heeft een eigen app store waarin naast spelletjes, ook boeken en filmpjes te vinden zijn. Het downloaden van apps kan echter alleen wanneer de tablet met een computer verbonden is, wat vreemd is voor een tablet.

De Vinci bevat 3 levels die overeenkomen met de groei van het kind: the curious, the confident , the capable. In al deze levels kunnen kinderen leren door middel van klanken, letters, plaatjes enz. De Vinci heeft 8GB geheugen en een Cortex A8 1.2Ghz processor. Het werkgeheugen is 512 MB. Ook is er een camera aanwezig.

Bron: tabletguide.nl

 

LeapPad 2:

De LeapPad 2 van fabrikant LeapFrog is ook een pareltje onder de kindertablets. De LeapPad 2 is bedoeld voor kinderen van 3 tot 9 jaar en is multifunctioneel. Kinderen kunnen hem met de hand bedienen maar ook met een stylus. Ook met schudden en draaien kunnen ze diverse spellen spelen en worden er mooie effecten getoond. De LeapPad 2 heeft een front- en back camera en zelfs een video camera. Het scherm heeft een grootte van 5 inch en de Pad heeft een processor van 550 Mhz. De geheugencapaciteit is 4 GB.

Wat de LeapPad2 verder speciaal maakt? Hij werkt met  diverse educatieve apps die je kunt downloaden én met cartridges die je kunt kopen. De LeapPad Learning Path maakt het mogelijk om de specifieke details van het spel en leren van het kind te zien. Tevens laat het zien waar het kind nog wat steun kan gebruiken, ideaal.De LeapPad 2 heeft standaard 5 apps maar kan natuurlijk met meerdere apps worden uitgebreid. De Pad heeft een vrolijke vorm en dito kleuren en werkt op 4 AA batterijen.Nadeel is dat de LeapPad 2 in Nederland niet in de winkels te koop is. Daarentegen is hij wel in diverse internetshops te koop.

Bron: leapfrog

 

0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 20.981 keer gelezen