Heb jij je vloer al een tijd niet gezien? Ben jij van de “gestructureerde puinhopen” of heb je kinderen (of huisdieren) die het leuk vinden om je spullen te verstoppen? Misschien biedt Kinsight spoedig een oplossing.

Hoewel er al verschillende oplossingen zijn, zoals gadgets waarmee door te fluiten je sleutels kunt vinden of sleutels waarmee je, je portemonnee kunt vinden, is er nog geen alles oplossend redmiddel voor diehard chaoten.  Misschien dat Kinsight  hierbij kan helpen. Met behulp van deze technologie kun je straks spullen terugvinden met je laptop.

Hoe werkt het?

Kinsight werkt via Kinect, wat in 2010 ontwikkeld werd voor de Xbox. De Kinect registreert bewegingen via een dieptegevoelige camera, aan de hand van infrarood-punten. Op basis hiervan wordt een kaart gemaakt van de spullen in je kamer. Niet alleen legt de camera vast hoe mensen zich bewegen, maar ook  van objecten wordt de vorm, grootte en het eventuele verplaatsen opgemerkt. De locatie van de objecten wordt weergegeven op de kaart van je huis, zodat je kunt zien of iets is verplaatst. Is het uit het zicht, dan weet de camera waar het de laatste keer lag.  Heb je nieuwe aankopen? Dan kun je objecten in de database invoeren door ze met je smartphone te scannen via een speciale app. Wel ben ik benieuwd naar de opslag van de informatie. Het is voor criminelen enorm handig om een kaart te hebben met daarop jouw kostbare spullen en mogelijke in- en uitgangen.

Toekomstmuziek

Klinkt goed toch? De ontwikkeling van Kinsight is helaas nog niet helemaal afgerond dus je hebt nog even geen excuus om het opruimen uit te stellen. Jammer joh.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: YoungWorks

0 Shares:
Dit artikel is 2.927 keer gelezen