Als je een stukje schrijft over een app, moet je de app ook downloaden, vind ik tenminste. Bovendien, een EHBO app binnen handbereik als je drie kinderen hebt, is geen overbodige luxe. Dus ik voerde mijn wachtwoord in om de app te installeren.
 Mijn telefoon zei: Onjuist wachtwoord.
Het herhaalde zich nog twee keer en toen moest ik een nieuw wachtwoord invoeren. Gelukkig maar, want anders had ik met het grootste gemak 100 keer hetzelfde password steeds driftiger ingetikt. Gelukkig ook voor mijn telefoon die nog vóór het installeren van de EHBO app vermorzeld dreigde te worden.

EHBO App

De Rode Kruis EHBO app bestond al, maar is volgens het persbericht van 23 juni 2012 aangevuld met tips voor ongevallen bij kinderen en sportblessures. Omdat de app een must-have is, een volledige review. De app geeft je kort en bondig instructies bij 58 verschillende ongevallen. Er wordt onderscheidt aangebracht tussen  ‘Kinderen’, ‘Sportletsel’ en ‘In het verkeer’ en beschrijft daarnaast alfabetisch een aantal andere verwondingen of aandoeningen met instructies hoe je moet handelen of juist NIET moet handelen. Wanneer nodig zijn de instructies van een illustratie voorzien en/ of wordt verwezen naar een andere ‘eerste hulp handeling’ die je mogelijk toe kunt passen.
De EHBO app is beschikbaar voor Apple, Android en Windows telefoons. Zoek op ‘Rode Kruis’.

Zuid-Afrika

Omdat ik in Zuid-Afrika woon, nu een korte reflectie door de Zuid-Afrikaanse bril. Als er hier iets gebeurt, wordt het je ontraden zomaar aan een wildvreemde hulp te verlenen. Het kan namelijk zo zijn dat het nep is en dat de persoon die dood ligt te bloeden plotseling opstaat, een mes tussen je ribben steekt en er met je tas vandoor gaat. Is de app hier dan dus irrelevant? Nee, juist niet. Nare dingen zijn aan de orde van de dag. Het aantal geschoolde mensen ligt een stuk lager, terwijl het aantal geavanceerde mobiele telefoons aanzienlijk is. Een EHBO app, maar dan een eenvoudiger variant met bijvoorbeeld meer plaatjes zou zeker welkom zijn.

Installeren die app!

Weet jij wat je moet doen als je kind chloor heeft gedronken, als je partner het ineens heel erg benauwd heeft of als jij zelf te dicht in de buurt van de eikenprocessierups bent gekomen? Vast niet. Zorg er daarom voor dat je de app NU installeert. Immers, op het moment dat je hem nodig hebt, ben je misschien je wachtwoord vergeten.

0 Shares:
Dit artikel is 2.195 keer gelezen