Ter afwisseling van het computerbeeldscherm zit ik wekelijks in Chassé Cinema. Eerst genieten van de voorfilms, waardoor er weer nieuwe must-see’s aan de lijst worden toegevoegd en daarna mezelf verliezen in een of ander prachtig, gek, mooi, lief of dramatisch verhaal op het witte doek. Niet alleen wordt de de lijst must-see movies nooit kleiner; ik laat ook een spoor van must-see-again movies achter me!

Cinema on demand

Zou jij in een filmmarathon alle delen van Lord of the Rings wel eens willen zien? Wil je nog eens griezelen bij The Exorcist op een groot scherm? Of zou je jouw verjaardag willen vieren met al je vrienden en ze eindelijk deelgenoot maken van jouw lievelingsfilm? Vanaf nu kan dat gewoon – in de bioscoop nog wel!

In mei is We Want Cinema van start gegaan in 18 bioscopen en filmhuizen in Nederland. En het concept is even simpel als fantastisch. Op een van de flyers staat Humphrey Bogart afgebeeld met de quote: I think this is the beginning of a beautiful friendship. En dat is precies zoals ik het voel!

We want Cinema- Bogart

Zeg dan hoe het werkt!

We Want Cinema is het nieuwe online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Niet de bioscoop maakt de programmering, die bepaal jij zelf! Nieuwe en oude films, documentaires en samengestelde programma’s. Wat jij wilt zien en wanneer jij het wilt zien.

Schrijf jezelf in, maak een event aan, kies een van de 1000+ films uit de catalogus en nodig je vrienden uit. Natuurlijk koop je zelf het eerste kaartje. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor € 8,50 zit je op de eerste rij (al zou ik dat niet aanraden als je er geen stijve nek aan wilt overhouden!). Is jouw event eenmaal aangemaakt, dan kunnen gelijkgestemden aanhaken en omgekeerd kan dat natuurlijk ook.

We want Cinema

Social media

De bioscoopzaal gaat natuurlijk niet open voor 3 nerds die The Terminator nog eens willen zien, dus zorg je zelf voor de promotie van jouw event of  het event waar jij bij wilt aansluiten.

En zo heb je er altijd mensen tussen zitten die er werkelijk alles voor over hebben om nog eens weg te zwijmelen bij een oude favoriete film. Zij koppelen een grappige of griezelige belofte aan hun promotie om toch vooral genoeg deelnemers naar hun film te lokken. Dus mensen die hun hoofd kaal scheren, bloot naar de bioscoop komen of als hoofdrolspeler verkleed de zaal betreden, maken We Want Cinema extra… U bent gewaarschuwd!

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete film is die je op aanvraag zou willen zien in de bioscoop en vooral: wat heb jij daarvoor over?

0 Shares:
5 comments
  1. Lache dit, lijkt me een prima initiatief! Ga eens bekijken of ik wat mensen kan optrommelen voor zoiets :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.746 keer gelezen